Bu Yıl Kanser Vakaları Sayısının 2000’ne Çıkması Bekleniyor

Perşembe 01 Aralık 2022 15:00

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Milletvekili Floretë Zejnullahu, bu yıl kanser teşhisi konan yeni vaka sayısının 2 bine ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

PDK milletvekili konuyla ilgili sosyal medya hesabındaki bir paylaşımında, QKUK’ta olmadığını belirttiği tümör yayılımının derecesini saptamak ve belirlemek için kullanılan daha gelişmiş olan PET-CT cihazının satın alınması için 2023 Bütçe değişikliği teklifinde bulunduğunu duyurdu.

“Kosova’da her yıl 1.500 kadar yeni kanser vakası kaydediliyor. Ancak bu yıl bu hastalıkta bir artış bekleniyor. Yıl sonuna kadar, yeni vaka sayısının 2.000 civarında olması ve yalnızca meme kanseri ile vaka sayısının 400’e çıkması bekleniyor. Tümörü saptamak, tümörün yayılma derecesini belirlemek, ışın tedavisi planlamak, tedaviye yanıtı değerlendirmek için daha sofistike bir şekilde kullanılan ve gerekli PET-CT cihazına QKUK sahip değil.” diye söyleyen Zejnullahu, PET/CT cihazıyla hizmetin özel bir sağlık kuruluşunda verildiğini ve bu cihazla yapılan muayenenin maliyeti bin (1.000) Euro olduğunu bildirdi.

“Bunlar ve diğer birçok nedenden dolayı, Sağlık Bakanlığı’na Kosova bütçesine PET – CT adlı sağlık ekipmanı alımı için yeni bir alt programın eklenmesini teklif ettim. Devlet vatandaşlara, özellikle hastalara yakın olmalı.” şeklinde değerlendirmelerde bulunan PDK milletvekili Zejnullahu: vatandaşlardan siyasi partiden bağımsız olarak milletvekilleriyle iletişime geçmelerini ve onlardan Kosova Bütçesinde yapılacak bu değişiklik için oy vermelerini istedi.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76311

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir