Makedonya’da buğday ekili alanlar önemli ölçüde azaldı

Devlet İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son analizinde, tarım ürünlerinin ekilen alanlarda azalma kaydedildiğini ortaya koydu.

Çoğu üründe ekim alanlarında azalma söz konusu olup, domates gibi bazı ürünlerin ekildiği alanlar artmasına rağmen üretim miktarlarında azalma olduğu belirtildi.

İstatistikçiler, 2013’ten 2023’e kadar olan dönemde bitkisel üretimin buğday ve tütün ekim alanlarında azalma, arpa ve domates ekim alanlarında ise artış gösterdiğini belirtiyor.

Rakamlar, Makedonya’da buğdayla kaplanan alanların önemli ölçüde azaldığını, yani önceki 80.980 hektardan geçen yıl yalnızca 69.522 hektara bu tahıl mahsulünün ekildiğini gösteriyor.

Ekilen elma ve üzüm bağlarında da azalma var. Yani 2013 yılında ekilen 4 milyon 385 bin 971 elmadan geçen yıl bu sayı 4 milyon 56 bin 34 ağaca geriledi.

Üzüm üretiminde de azalma yaşandı, 2013’te 82 milyon 354 bin olan yerli bağ sayısı geçen yıl 78 milyon 778 bin’e düştü.

İstatistikçiler ise domates ekimi yapılan alanlarda büyüme gösterdiğimizi tespit etti. Böylece 2013 yılında 5.457 hektar olan bu sebzenin ekim alanı 5.666 hektara çıktı.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/makedonya-da-bugday-ekili-alanlar-onemli-olcude-azaldi

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir