Miçotakis: “Biz Avrupa’yız ve Her Düzeyde Avrupalı Olmayı Hak Ediyoruz”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis yeni yıl mesajında, “Yeni yıl, daha iyi maaşlar ve daha yüksek emekli maaşlarıyla yeni bir dönemin başlangıcı olacak” diyerek Yunan halkının beklentilerine cevap vermeye çalıştı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yeni Yıl mesajında ​​2024 yılını, Yunan halkının içini acıtan anların yaşandığı bir dönemin sonu ve daha iyi maaşların, daha yüksek emekli maaşlarının, yeni yılın ilk haftalarından itibaren başka bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirdi.

Başbakan Miçotakis özellikle birlik ihtiyacını vurguladı, yeni yıl için iyimserliğini dile getirdi ve aynı zamanda Sağlık ve Eğitimde çoğunluğa fayda sağlayacak reformları teşvik etme ve aynı zamanda köklü patojenlerle yüzleşme konusundaki kararlılığını ifade etti. Miçotakis, hükümetin stratejik hedefinin çok boyutlu modernleşme olduğunun altını çizdi.

Başbakan Miçotakis, “Devlet onların (düşük gelirli aileler) yanındadır ve olacaktır. Yalnızca Aralık ayında 700 milyon Euro’nun üzerinde yardım hedeflendi. Artık kalıcı indirimli fiyatlar var. Aynı zamanda denetimler ve yüksek cezalar vurgunculuğa karşı mücadele ediyor. Çünkü kolektif bir zorluk, vicdansız spekülasyonlar için bir fırsat olamaz. Tek radikal çözüm, geçici şoklardan sonra bile geçerli olacak kalıcı önlemlerle maaşların artırılmasıdır ve hedef, daha önce de söylediğim gibi, 2027’de ortalama maaşın 1.500 euro, asgari maaşın ise 950 euro olması. Hükümet politikasının amacı, kolektif refahın bireysel bir öncelik haline gelmesi için topluma geri döndürme amacıyla kamu servetini artırmak olacaktır.

Ama aynı zamanda 50. yılını her zamankinden daha güçlü kutlayacak bir demokraside bunları yaşamak. İlkbaharda Avrupa seçimlerini siyasi istikrar ve ilerlemenin onaylanması adımına dönüştürmek önemli. Ve ülkeye kaynak ve parlaklık getirdiği kanıtlanmış köklü bir Avrupa politikasının güçlendirilmesi. Çünkü biz Avrupa’yız ve her düzeyde Avrupalı ​​olmayı hak ediyoruz.

2023 yılını, imtihanları ve milli kazanımları ​​çok yakında geride bırakacağız. Ve 2024’ü umutlarla, yeni iddialarla karşılıyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıl, büyük zorluklara rağmen çok önemliydi: Yunanistan’ı yatırım seviyesine, kalkınmanın ilk sıralarına getirdi; işsizliğin azalması ve yurttaşların gelirinin ithal hassasiyete karşı desteklenmesi ve güçlendirilmesiyle tamamlandı. Böylece yeni yıl, bir zamanlar canımızı yakan anların olduğu bir döngünün son sözü oluyor. Ancak aynı zamanda başka bir çağın başlangıcına da dönüşüyor. Yeni yılın ilk haftalarından itibaren daha iyi maaşlarla, daha yüksek emekli maaşlarıyla. Sınırları korunan, savunma güçleri silahlandırılan bir ülkede. Ulusal ses artık diplomatik ve jeopolitik cephelerde güçlü bir şekilde duyulabiliyor.

Bütün bunlar basit bir hesap değil, Milletimizin büyük yeteneklerini somutlaştıran somut bir gerçektir. Ulusal seçimlerle mühürlenen hükümet ve vatandaşlar arasındaki güvene ve aynı zamanda günlük yaşamı her geçen gün iyileştirecek ve Avrupa gerçekliğine yaklaşacak iyi düşünülmüş bir plana dayanıyor.

Sonuçta zamanın zorlukları karşımızda: dünya haritasındaki çalkantılar, iklim krizi, birçok ülkedeki ekonomik durgunluk korkuları ve Avrupa ve Amerika’da yaklaşan seçim yarışlarında sarsılabilecek veriler. Yunanistan, keşfedilmemiş sularda kendi ulusal özlemlerini ortaya koyması için davet ediliyor. Birincisi, en acili, pahalılıkla mücadele etmek, ki bu halen ailelerin işini zorlaştırıyor.

Ancak devlet onların yanındadır ve olacaktır. Yalnızca Aralık ayında 700 milyon Euro’nun üzerinde hedefli destek sağlandı. Artık kalıcı fiyat indirimleri var. Aynı zamanda denetimler ve yüksek cezalar vurgunculuğa karşı mücadele ediyor. Çünkü kolektif bir zorluk, vicdansız kar vurguncularına fırsat veremez.

Ancak ben yalnızca daha yüksek ücretlerin radikal bir çözüm olduğu konusunda ısrar ediyorum. Geçici çalkantılardan sonra bile önlemler geçerli olarak kalıcı olacak. Hedef ise dediğim gibi 2027 yılında ortalama maaşın 1.500 euro, asgari maaşın ise 950 euro olması. 660.000 memura ve neredeyse 2 milyon emekliye artışla birlikte – aslında çalışmayı seçenlerden %30 oranında kesinti yapılmaksızın. Ayrıca üç yılın dondurmasının çözülmesi ve tabii ki Nisan ayında asgari ücrete art arda dördüncü zam yapılması.

​Sağlıkta, Eğitimde ve Devlette önemli reformların yanında girişimler

Yakın geçmişte Ulusal Sağlık Sisteminde (ESİ) yeni maaş artışları, birçok hastane ve sağlık merkezinin yenileme programı ve herkes için ücretsiz önleyici muayenelerin genişletilmesi yer alıyor.

Eğitimde yine yeni bir yasa devlet üniversitesine yeni bir ivme kazandırıyor. Ama aynı zamanda gençlerimize yurt dışı yerine burada, devlet harici, kar amacı gütmeyen kurumlarda eğitim görme fırsatı da var. Dijital Hükümet, iletişim ve elektronik hizmetten sivil korumaya ve şehir planlamasına kadar her vatandaşın ihtiyaçlarına hizmet etmeye devam edecektir. Artık performanslarına göre katı bir şekilde değerlendirilecek olan yetkili yönetimlerle.

Stratejik hedefimiz çok boyutlu modernleşme olduğundan, köklü patojen ve bürokratik karışıklıklarla mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyim. Çevresel risklerin hafife alınması ve ağır işleyen adalet sorunu. Bu nedenle saldırgan bir değişim dalgasına ihtiyaç var. Bu kesinlikle bazılarını üzecek, ancak sonuçta birçok kişinin lehine olacaktır.

Ne dünün direnişlerini, ne de yarının olası başarısızlıklarını inkar etmiyorum. Ama biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Pusulamız her zaman “çabalıyorum” fiili olacaktır. Toplumsal refahı topluma geri döndürmek amacıyla kamusal zenginliği büyüten, böylece kolektif refahın bireysel öncelik haline geldiği kalkınma yolunda. Düşmanları defedecek ve yeni dostlar kazandıracak adil ve gururlu bir vatanda.

​Ama aynı zamanda 50. yılını her zamankinden daha güçlü kutlayacak bir demokraside. Bahardaki Avrupa seçimlerini siyasi istikrar ve ilerlemenin onaylanması adımına dönüştürmek olacaktır. Ve ülkeye kaynak ve parlaklık getirdiği kanıtlanmış köklü bir Avrupa politikasının güçlendirilmesi. Çünkü biz Avrupa’yız ve her düzeyde Avrupalı ​​olmayı hak ediyoruz.

Bu nedenle yeni yılın “eşiğinde” yapılan birçok şeyi unutmuyoruz, böylece yapılması gerekenlerin çoğunu tespit ediyoruz. Zor zamanlar geçiyor gibi göründükçe daha iyimser olabiliriz. Önümüzdeki günleri öncekilerinden daha iyi hale getirmek bizim elimizde. Yeter ki birlik olalım, olgunlaşalım, kararlı olalım.

Bayramınız kutlu olsun! Mutlu yıllar! Herkese sağlık ve güç!”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/micotakis-biz-avrupayiz-ve-her-duzeyde-avrupali-olmayi-hak-ediyoruz/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir