Kurti: Sırbistan Panik İçinde

Cuma 10 Şubat 2023 17:54

Kosova Başbakanı Albin Kurti bugün Priştine’deki “Nënë Tereza” Bulvarında Arben Xheladini ve Mon Balaj’ın anma plakaları önünde saygı duruşunda bulundu.

Kurti etnik temelli belediyelerin buna değip değmeyeceğinin hiç bu kadar tartışmalı olmadığını söyledi.

Başbakan Albin Kurti, Ahtisari’nin paketini haklı olarak eleştirdiklerini, çünkü Kosova Meclisi’nde Sırplar için kendi hakları olan etnik belediyeler olduğunu söyledi.

“16 yıl önce onbinlerce vatandaşımız Baca Adem (Adem Amca) önderliğinde gösteri yaptı. UNMIK polisi tarafından Kosova vatandaşlarının kafalarına toplam 232 mermi sıkıldı. Arben Xheladini ve Mon Balaj öldürüldü, 80 gösterici ise ağır ve hafif yaralandı. UNMIK’in birinci ayağının eski başkanı o bahar bir soruşturma yürütmüş ve bu soruşturma onların öldürülmesinin gereksiz ve önlenebilir olduğu sonucuna varmıştı. Gösterilerimizden bir hafta önce Ahtisari’nin paketi yayınlandı.” dedi Başbakan Kurti.

Ona göre etnik temelli belediyelerin buna değip değmediği her yerde hiç bu kadar tartışmalı olmamıştı. Bosna’da da “Republika Sırpka”nın belediyelerin “Zajednica”sı gibi başladığını söyledi.

“Kosovalı Sırpların bunu istemediğine, ancak Sırbistan’ın tam da bunu istediğine ikna oldum.” dedi Albin Kurti.

“Kosova’nın daha fazla demokrasiye ihtiyacı var ve demokrasinin önemli yönlerinden biri de siyasi çoğulculuktur. Kosova’daki Sırp toplumunda kesinlikle siyasi çoğulculuk yoktur, ancak demokratik ve ilerici hükümetimizle birlikte bu hala ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle Sırbistan panik içinde, bir an önce onları yöneten aynı partinin 10 belediye başkanını bir araya getirmek, bir Birlik başkanını ilan etmek ve bu adımla hükümetimiz tarafından Sırp Topluluğu’ndan atanan bir bakanı saf dışı etmek istiyorlar. Haksız ve yanlış, zararlı ve kabul edilemez bir durum.” dedi Başbakan Albin Kurti.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,77600

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir