“Yunanistan Avrupa’nın Enerji Haritasının Ön Saflarında Yer Alıyor”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan’ın komşularına enerji güvenliği ihracatçısı olduğunu ileri sürdü.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün Atina’da düzenlenen Sıvılaştırılmış Doğal Gaz konulu uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın komşularına enerji güvenliği ihracatçısı olduğunu ve bunun temel olarak enerji stratejisi ve doğal gaz sektöründeki stratejisinden kaynaklandığını belirtti.

Başbakan Miçotakis, “Kriz Avrupa’nın enerji haritasını değiştiriyor ve Yunanistan bu değişimin ön saflarında yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

Miçotakis konuşmasında Yunanistan’ın, hayata geçirilen veya inşa edilmekte olan ve doğal gaz ihracatını artırmaya olanak sağlayan yeni altyapıları sunarak, özellikle istasyonun kapasitesini %65 oranında artıran Revithussa’daki (Atina yakınlarında adada bulunan LNG deposu) yeni sıvılaştırılmış doğal gaz deposuna ve ayrıca Dedeağaç’ta 2024 yılı başında faaliyete geçmesi beklenen yeni yüzen Sıvılaştırılmış Doğal Gaz istasyonu, Azerbaycan’dan doğal gazı Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşıyan TAP boru hattı ve geçen ay açılışı yapılan Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz boru hattından da bahsetti.

Başbakan Miçotakis konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Birkaç yıl içinde 2, 3 hatta 4 yüzer LNG istasyonumuz olabilir. Komşularımıza enerji kaynaklarını çeşitlendirmeleri ve enerji güvenliği ile ilgili istikrarı geliştirmeleri için yardım etmek istiyoruz.” Dedi.

Fiyatlar konusuna değinen, artışın tüketiciler ve işletmeler üzerinde baskı oluşturduğunu vurgulayarak, Yunan ekonomisinin geçmişten gelen ve devam eden gelişiminin tüketicilerin güçlenmesini sağladığını sözlerine ekledi. Başbakan, Yunan hükümetinin Avrupa Birliği’ne, kendisinin de işaret ettiği gibi düzgün işlemeyen bir piyasaya müdahale önlemlerine yönelik önerilerini yineledi.

Son olarak, Avrupa’nın, Yunanistan’ın halihazırda yaptığı gibi, hidrokarbon yataklarının keşfine devam etmesi gerektiğini, çünkü doğal gazın bir süre daha bize yakın olacağını ve arzı enerjiyi etkilemeden makul bir maliyetle yeşil enerjiye geçişi sağlamamız gerektiğini kaydetti. Başbakan, “Dekarbonizasyon yolunu baltalamadan enerji güvenliğini şimdi sağlamak için yenilikçi çözümlere ihtiyacımız var.” Dedi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-avrupanin-enerji-haritasinin-on-saflarinda-yer-aliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir