Sırbistan’ın Amacı, Kosova Kuzeyini İstikrarsızlaştırmaktır

Pazartesi 12 Aralık 2022 14:49

Meclis Başkanı Glauk Konjufca, resmi bir ziyaret için bulunduğu Üsküp’te Kosova ve Kuzey Makedonya’nın ortak stratejik ve jeopolitik hedefleri paylaştığını belirterek, bu vesileyle her iki ülkenin Avrupa Birliği’ne katılım öneminin altını çizdi.

Kuzey Makedonya mevkidaşı Talat Xhaferi ile gerçekleştirdiği görüşmernin ardından basına konuşan Meclis Başkanı Glauk Konjufca, “Sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşme, Kosova Cumhuriyeti ile Kuzey Makedonya arasındaki gerçek dostluğun bir yansımasıdır.

Kosova’nın Kuzey Makedonya ile ilişkileri iyi bir komşuluk örneğidir. Kuzey Makedonya’nın ülkemizi tanımasının üzerinden 13 yıl geçmiş ve o zamandan beri iki ülke arasındaki iş birliği her alanda sürekli derinleşmiştir. İki devletimiz arasındaki bu dostluk sadece resmi ve kurumsal ile halklarımızın tarihsel, kültürel boyuttaki ve sayısız aile bağları nedeniyledir.”dedi.

İki ülke arasında işbirliğin parlamentolar ve hükümetler arasında mevcut olduğunu kaydeden Konjufca, bunu, ortak toplantının da kanıtladığını açıkladı. Bir sonraki toplantının Kosova’da yapılacağını söyleyen Konjufca, iş birliği verimli ve yoğun olduğunu değerlendirdi.

Ülkemizin kuzeyindeki gerilimden de söz eden Meclis Başkanı, Sırbistan’ın Sırp suç gruplarına destek verdiğini ve bu kişilerin ABD’nin, şimdi de İngiltere’nin kara listesinde olduğunu ve yakında AB’nin de listesinde olacağı inancını ifade etti.

Konjufca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in Kosova’nın kuzeyinde bu grupları yönetmesine izin vermeyeceklerini de söyledi.

Kosova’nın kuzeyinde durum tırmanırsa ne olur sorusuna Konjufca, Sırbistan’ın amacının gerginleştirmek olduğunu, bizimkinin ise tam tersi olduğunu, yani Kosova’nın tırmanmayı istemediğini açıkladı.

Meclis Başkanı Glauk Konjufca bu vesileyle uluslararası faktörün kuzeyde olup bitenler konusunda daha fazla ses çıkarmasını istedi.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76529

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir