Dedeağaç Yıkılıyor, Semadirek İse Kendi Kaderine Terk Edilmişliği Yaşıyor

Dedeağaç Türk turistlerin akınına uğrarken, Semadirek adası ise tercih edilmiyor.

Batı Trakya’daki iki adadan biri olan ve doğal güzellikleriyle bilinen ancak yeterince tanıtımı yapılmayan Semadirek (Samotharaki) adası esnafı ve gastronomi işletmeleri sahipleri bugünden mutsuz yarınlar için ise umutsuz. Oysa hemen biraz daha güneyde bulunan Limni ve Midilli adaları Türk turistlerin akınına uğradığını gördükçe de Semadirek adasındaki işletme sahipleri adada var olan eksiklikleri ve bir kenara terk edilmişliği daha iyi anlamaya başladı.

Kumçiftliği’ndeki ERT radyosuna konuşan adadaki işletmelerin Başkanı Yannis Glinias, şunları söyledi: “Samothraki (Semadirek) doğasının, mutfak ve kültürünün tadını çıkarmak için ziyaret etmeye değer bir destinasyon. Ancak ne yazık ki Türkler adayı tanımıyor. Bir yıl önce komşu ülke medyasının temsilcilerini ağırlayan Dedeağaç gösterilen çabalar sonucu Türk turistlerin akınına uğrarken, aynı payı Semadirek ne yazık ki alamadı.

Başkan Yannis Glinias, Semadirek adasının Türkiye’de tanıtımının eksik olduğunu, vize konusunda yaşanan sıkıntılarla birlikte günlük geziler için Türk vatandaşlarına hizmet edecek karşı kıyıya gidip gelebilecek hızlı bir feribot hattının olmamasının da negatif sonuçlar doğurduğunu dile getirdi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/dedeagac-yikiliyor-semadirek-ise-kendi-kaderine-terk-edilmisligi-yasiyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir