Türk Azınlık’tan Koptun! Atina “Kolonaki Siyasetini” Seçtin, Olacağı Buydu

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ikide bir Batı Trakya’da Türk basının kendisini haber yapmadığı gerekçesiyle sitem ediyor.

İlhan Ahmet’e şunu sormazlar mı: “Seni, saf değiştirene kadar İlhan Ahmet yapan Türk Azınlık basını değil miydi? Yediğini içtiğini, hatta sı……nı bile haber yapan biz Azınlık basını değil miydik? Sen son döneme Azınlık basının tamamına saldırdın durdun! Batı Trakya Türk Azınlığını karşına aldığın yetmedi bir de basını karşına aldın, olacağı buydu İlhan Ahmet” demezler mi?

Siyasetle uğraşan biri hele hele Azınlıktan olursa eğer, Türk Azınlık insanının oyunu da alıyorsa Türk Azınlık insanının hak ve hukukunun yanında dik durmalıdır.

Öyle İlhan Ahmet’in dediği gibi, “Ben Azınlığı temsil ediyorum” diye sağda solla sallayacaksın, ama Azınlığın hak hukukunun verildiği mücadelenin yanında olmayacaksın sonra da Azınlık basınından ve Azınlık insanından yardım talep edeceksin. Yoooook öyle yağma…

Son seçimlerde aldığın oyların rakamına baktın mı? Önceki seçimlerde aldığın rakamlarla bir karşılaştırsan sen kendin de Azınlığın gözünde neredeeeeeeen nereye geldiğini göreceksin.

İlhan Ahmet bak, bizim bir Türk atasözü ne der bilir misin? “Atı Alan Üsküdar’ı geçti.” Unutma! bu Azınlık insanı seni yıllarca bir Kırat’ın üzerine bindirdi. Sen bunun kıymetini bilemedin İlhan Ahmet!

Türk Azınlıktan koptun! Bunun lamı-cımı yok! Atina “Kolonaki siyasetini” seçtin ve dedin ki “Ben çoğunluğun Milletvekiliyim”. Yolun açık olsun. Gidebildiğin yere kadar yolun var…..

İlhan Ahmet; Başkonsolosluğa saldırdın. “Yunanistan’ın Batı Trakya’da içişlerine karışıyor” diye kapı kapı dolaştın durdun. Bel bağladığın o Yunan gazeteleri ve televizyonları da seni “düdük” gibi öttürdü. Avuçlarını ovuşturdular. İlhan Ahmet “pisledin bir de tüy diktin” der ya bizim Türkçe bir sözümüz.

Anavatan T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında asılsız açıklamalarda bulundun! “Orada burada yargılayacaklar veya kaçacak“ dedin. Yunan tv’lerinde radyolarında; bunu başka kim yaptı ki bu Batı Trakya’da? Batı Trakya Türk insanı başka hiç bir siyasiden böyle bir “ahlaksızlık” “vefasızlık” görmedi bu güne kadar. Sen ilk ve teksin…

Ammaaaaa! İlhan Ahmet; şunu unutma! Allah kimseye kendi toplumundan bu şekilde dışlanmayı nasip etmesin. Bunun kadar acı bir olay yoktur bu dünyada. Koskocaman anlı şanlı Batı Trakya’da nereden nerelere düştün. Keşke bunun farkına varabilsen.

Son olarak gelelim İlhan Ahmet’in İskeçe’de Azınlık insanı ve öğrencilerin başlattığı “Vardiyalı Eğitime Hayır” eylemine. Burada da İlhan Ahmet “yuvarlak” konuşuyor. Suya sabuna dokunmuyor…

Batı Trakya’da artık gazete bulamayınca da sınır ötesi Haber Global’e değerlendirmelerde bulunan İlhan Ahmet Türk Azınlığın eğitimi hakkında şunu söylüyor: “Azınlığın mevcut okulların eski olması ve öğrenci sayısının fazla olması sebebi ile bina sorunu yaşanmaktadır. Bu sebeple mevcut binaların genişlemesi, tamiri veya yeni azınlık okulları yapılması gerekmektedir.”

İlhan Ahmet ayrıca  facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Azınlığımızın seviyesi , demokrasi anlayışı ahlak, görgü ve terbiyesi ile bağdaşmayan bu hareketler bizi toplum olarak küçük düşürmektedir. Azınlık hakları mücadelesi siyasi görüşlerin, şahsi ihtirasların ve siyasi hedeflerin çok üstündedir.” İlhan Ahmet siyasette kendi çıkarı için neler yaptığını galiba unutuyor. Başta tütüncülerin alın teri. Yıllarca hep vaad etti.

Eeee, yıllarca Milletvekilisin, neden eğitim konusunda şimdiye kadar gerekeni yapmadın ve sustun?  Neden gerektiği şekilde mücadele vermedin? Türk İlkokulları kapandı gıkın çıkmadı. Yalan mı?

İlhan Ahmet şunu unutuyor; bunu yıllarca herkes söyledi. Asıl sorun şu an “Vardiyalı Eğitime Hayır” eyleminde, ama ne hikmetse İlhan Ahmet burada da yok! Onun için de yukarıda “yuvarlak” konuşuyor” diye yazdım.

Muhalefet Milletvekili olmasına ragmen “Vardiyalı Eğitime Hayır” eyleminin hiç bir aşamasında malesef olmadı, olamadı. Korkuyor mu? Kimden? Neden?

Olur da “Kolonaki siyaseti” incinir, kırılır ve hani derler ya “BAK DİKKAT KULAĞINI ÇEKERİZ.”

Yine bir Türkçe deyimimizle bitireceğim yazımı:

Kostümü giyersin yavaş yavaş üzerinde ceket kalır.

Ceketin düğmelerini koparan kişi ceketsiz kalır.

Sıra gömleğe gelir ve gömleğinin yakasını ele yabana veren kişiye yular takarlar ve istedikleri yere çekerler ve sürüklerler.

Gömlek yıprandıktan sonra sıra daha derine gelir….

İşte oynanan tiyatro ve filmin sonunda THE END – ΤΕΛΟΣ – SON!

DERLER!!!!

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/turk-azinliktan-koptun-atina-kolonaki-siyasetini-sectin-olacagi-buydu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir