Makedonyalı ve Kosovalı Türk Gazeteciler Üsküp’te bir araya geldi

Yeni Balkan Yayınevi, Balkan Yazarlar Birliği ve Makedonya Türk Gazeteciler Birliği organizasyonunda bugün 36. Üsküp Kitap Fuarı kapsamında Makedonyalı ve Kosovalı Türk Gazeteciler bir araya geldi.

Yeni Balkan standında düzenlenen gazeteciler buluşmasına Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Kasap ve Makedonya Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Zehriyan Salih de katıldı.

Buluşmaya ayrıca Resne’de ‘Mite Bogoeski’ İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Türk öğrencileri ve öğretmen Muammer İbrahim de katıldı.

Toplantıyı açan Yeni Balkan Genel Yayın Yönetmeni Mürteza Sulooca, gazetecilerin daha sıklıkla bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek bu tür buluşmalarından önemine vurgu yaptı.

Makedonya Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Zehriyan Salih, azınlık olarak yaşamanın çok zor ir durum olduğunu, azınlıkta ise azınlık olmanın çok çok daha zor olduğunu kaydederek, gazetecilik mesleğinde yaşanılan zorluklardan söz etti.

Kosovalı Türk Gazeteci Ercan Kasap, gazetecilerin arasındaki bağın çok güçlü olduğuna vurgu yaparak Kosova’da savaş zamanında kendisinin ailesiyle birlikte Makedonya’da 10 gün bir meslektaşının evinde kaldığı anılarını paylaştı.

Üsküp Türk Radyosu Gazetecilerinden Seyhan Yakupi, gazetecilik mesleğinin daha çocukken hayal ettiği bir meslek olduğunu ve bu hayalini Üsküp Türk Radyos’unda gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi.

MRTV Muhabirlerinden Erdem Ahmet ise toplantıya katılan lise öğrencilerine hitap ederek, gazetecilik mesleğinin bir toplumda değişim meydana getirmek adına önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, yaşadığı bazı anıları da paylaştı.

Toplantıda yer alan Kosovalı Türk Gazeteci İbrahim Arslan, gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak gençlere hayatlarının ilerleyen yıllarında bu mesleği seçmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Yeni Balkan’ın eski yazarlarından Alev Süleyman, Yeni Balkan Gazetesi’nin kuruluş döneminde yaşanan anıları ve çekilen zorlukları anlattı.

Üsküp Türk Radyosu’nun emektar gazetecilerinden Emine Ademi, Üsküp Türk Radyosu’nda müdürlük görevini ifa ettiği dönemde verdikleri mücadeleleri paylaştı.

Toplantının ardından lise öğrencileri gazetecilerle sohbet etme imkanı buldu.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/makedonyali-ve-kosovali-turk-gazeteciler-uskup-te-bir-araya-geldi

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir