İmzalar Atıldı Dört Adet Alındı

Yunanistan ve Fransa savunma sektöründe daha da yakınlaşıyor. İmzalar atıldı, Yunanistan Kara Kuvvetleri Fransa’dan 4 Yeni PATROLLER İHA’sı aldı.

Yaklaşık bir yıl içinde Yunanistan Kara Kuvvetleri, Fransa’dan 4 PATROLLER İHA’sı alacak. Bu hamle Yunanistan’da Savunma sektöründe Yunanistan ile Fransa’yı daha da yakınlaştıran bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis, Fransız General Pierre Schill’in daveti üzerine 9 Ocak’ta Fransa’ya yaptığı ziyaret sırasında, Fransa’nın ürettiği PATROLLER İHA’ları yakından incelemiş ve daha önce Yunanistan’da sahada da yapılan denemelerin ardından 4 adet alınmasına karar verilmişti.

GES komutanı Hudeludis, Fransız mevkidaşı Schill ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülkenin Kara Kuvvetlerinin ortak ilgi alanlarını ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunduğu ileri sürülüyor.

Görüşmeler kapsamında İnsansız Hava Araçlarının (İHA) geliştirilmesi ve kullanılması amacıyla işbirliğine yönelik ortak niyet metninin imzalanması gerçekleşti.

İki komutan daha sonra Fransız Ordusu Üs Fabrikası “Section Technique de l’ Armée de Terre”yi ziyaret ederek görev, faaliyetler ve yenilikler hakkında bilgi aldılar ve tesisleri gezdiler.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/imzalar-atildi-dort-adet-alindi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir