Yunanistan Deniz Kuvvetlerinde İstifalara Dikkat Çekiliyor

Yunan basınında çıkan haberlerde, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinde özellikle de son bir yılda Donanmada yaşanan istifalar dalgasına ilişkin büyük soru işaretleri doğduğu ileri sürülüyor. Çıkan haberlerde, “Tüm silah sistemlerinin ötesinde ve üstünde bu sistemlerin güç çarpanı insandır” vurgusu yapılıyor.

Attika (Atina) Bölgesi Askeri Adalar Birliği (ESPEENPA) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nde 2023 yılındaki istifa ve ihraçlara ilişkin büyük soru işaretlerine neden olan gerçeklerin ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Yapılan federasyon açıklamasında özetle şu ifadeler kullanılıyor:

“Federasyonumuz, özellikle Deniz Kuvvetleri’nin açıkça tamamını ilgilendiren çok sayıda istifa ve erken emeklilik sorununu ilk kez vurgulamıyor. Adalar Askeri Bölgesel Birliği, ek olarak tarafınıza gönderdiğimiz iki belgeyle ile ilgili olarak konuyu yeniden gündeme getiriyor.

İlki, durumun uygun şekilde vahim olduğu 2023 yılı için Deniz Kuvvetleri’ndeki toplam istifa sayısını kaydediyor:

Donanmanın tüm kademelerinden, rütbelerden ve hizmet yıllarından yüz yetmiş dokuz (179) personel (yani tam bir Fırkateyn mürettebatı), Silahlı Kuvvetlerin “zehirli” çalışma ortamından kurtulmak için kaçmayı seçti. Çünkü görünen o ki, kendilerine kalan tek gerçekçi çözümün bu olduğuna karar verdiler.

Daha da önemlisi, işi bırakanların büyük bir kısmı az ya da çok kariyer geleceği olan gençlerden oluşuyordu.

Birçoğunun bir saat erken ayrılmak için bilinçli olarak tazminat ödemeyi tercih etmesi, Deniz Kuvvetleri’nde özellikle ciddi bir sorunun var olduğunu ve liderliğin sürekli olarak küçümsemeye veya haklı göstermeye çalıştığını ve ne yazık ki bunun tüm Silahlı Kuvvetlere yayılmasını beklediğimizi gösteriyor.

Aynı zamanda devletin resmi verilerine göre, Deniz Kuvvetlerinde görevli elli altı (56) personel sağlık nedenleriyle görevden aldı. Bunlardan otuzu (30) sözleşmeli personel. Diğer personel ise hizmet ihtiyacının olmadığı ileri sürülerek görevden alındı. Bütün bunlar “güç faktörü” ile ilgili birçok ciddi soruyu gündeme getiriyor.

Aynı zamanda Attika (Atina) Bölgesi Askeri Adalar Birliği, özellikle endişe verici olan iki istatistiği daha gün ışığına çıkardı.

Birincisi, 2014-23 arasındaki on yıllık dönemdeki istifaların %20’si, 2013’te (maaş kesintilerinin olduğu ilk tam yıl) 194 memurun erken emeklilik için başvurduğu 2023’te kaydedildi; bunların büyük çoğunluğu özel eğitimli subaylardı. 25 yıllık görev haklarını almak için acele etmişlerdi.

Kısacası bu yılki istifa sayısı hem sayısal hem de niteliksel olarak 2013 yılına göre çok daha kötü.

İkincisi, aynı on yıl içinde istifa edenlerin 700’ünün Yüksek Askeri Eğitim Vakfı (ASEI) ve Deniz Astsubay Okulu (SMYN) mezunu olması.

Konunun hükümet ve Savunma Bakanlığı tarafından özel olarak araştırılması gerekiyor, kesin olan ve bir an önce yapılması gereken tek şey bu.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-deniz-kuvvetlerinde-istifalara-dikkat-cekiliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir