Zelenskıy, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nce Cahar Dudayev nişanına layık görüldü

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti, Putin Rusyası’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği işgal girişimi ve saldırılar karşısında vatan mücadelesi veren Ukrayna halkı adına Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e yüksek devlet nişanı Koman Siy ve Cahar Dudayev Nişanı verileceğini duyurdu.

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Kararı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e en yüksek devlet ödülü olan Koman Siy (Ulusun Onuru) Nişanı verilmesi kararı aldı. 28 Kasım 2022 tarihli Bakanlar Kurulu kararı, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti resmi internet sitesinde yayımlandı. Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Türkiye ve Ortadoğu Genel Temsilcisi Abdulhakim Şaptukayev tarafından duyuruldu.

ÇEÇEN İÇKERYA CUMHURİYETİNDEN ZELENSKIY’E DEVLET NİŞANI

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin kararında şu ifadelere yer verildi:

Volodimir Zelenski, Ukrayna halkının seçkin bir evladıdır ve adı kesinlikle anılacaktır. Volodimir Zelenski, siyasi pratiği ve askeri becerileri olmamasına rağmen, bir siyasetçi ve liderin tüm olumlu niteliklerini bünyesinde barındırmayı başarmıştır.

Siyasi kararlılığı ve ülkesine olan sadakati Ukrayna halkını, asırlık düşmanı Rusya ve onun terörist yöntemlerle iktidarı ele geçirmeye çalışan kana susamış canavarlarına karşı birleştirmeyi başarmıştır. Tüm dünyada özgürlük ve demokrasi için üstün hizmetleri, özverili eylemleri ve Çeçen halkına yönelik kişisel hizmetler için, Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Anayasası 79, 80, 81. maddeler uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından Karar:

1. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye İçkerya Çeçen Cumhuriyeti’nin en yüksek devlet ödülü olan Koman Siy Nişanı (Ulusun Onuru) vermek.

2.Koman Siy Nişanı sahibi Volodimir Zelenski’ye Cahar Dudayev Nişanı verilmelidir.

3. Karar imzalandığı gün yürürlüğe girecektir.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/zelenskiy-surgundeki-cecen-ickerya-cumhuriyeti-nce-cahar-dudayev-nisanina-layik-goruldu/464032/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir