DABS, TAP ve CASA-100 projeleri üzerine çalışma başlatmayı planlıyor

Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) yetkilileri, Orta Asya-Güney Asya 1000 MWt (CASA-1000) Enerji Projesi ve Türkmenistan-Afganistan-Pakistan (TAP) Enerji Ara Bağlantı Projesi üzerinde çalışmaya başlamak için çabaların sürdüğünü belirttiler. Afganistan’ın TOLOnews televizyon kanalı, salı günü gelişmeyle ilgili haber verdi.

DABS Ticaret Departmanı Başkanı Abdul Rahman Rahmani, DABS yetkililerinin Hükümet Medya ve Enformasyon Merkezi’ndeki toplantısında, ülkede 72 milyar Afgani (Afganistan ulusal para birimi) değerinde 39 projenin uygulandığını ifade etti.

Afganistan Radyo ve Televizyonu’nun Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, Afganistan Elektrik Şirketi 1444 Hicri yılında (Ağustos 2022-Temmuz 2023) Özbekistan, Tacikistan, İran ve Türkmenistan gibi komşu ülkelerden elektrik satın aldı. Sonuncusu 56 milyon ABD doları ödeme teslim aldı.

Türkmenistan Enerji Bakanlığı TAP Uluslararası Elektrik Enerjisi Projeleri Daire Başkanı Murat Artıkov, Türkmenistan’ın Afganistan Büyükelçisi Hoca Övezov’dan oluşan Türkmenistan heyeti, DABS ve Türkiye’nin Çalık Enerji şirketinin temsilcileri ile 500 kw’lık Surhan-Puli-Humri enerji nakil hattı projesini masaya yatırdı.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10548/dabs-tap-ve-casa100-projeleri-uzerine-chal%C4%B1shma-bashlatmay%C4%B1-planl%C4%B1yor

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir