Bulgaristan’a Kar Yağdı!

Balkanlar’ın en yüksek noktası olan Bulgaristan’daki Musala zirvesi, 27 Temmuz sabahına kar yağışı ile uyandı.

Bulgaristan Ulusal Hidrometereoloji Enstitüsü, Musala tepesi görevlisi Rosen Dimitrov o anları kısa bir video ile paylaştı.

Musala, Bulgaristan’ın başkentinde bulunan Rila Dağı’nın zirvesine verilen addır. Rila Milli Parkı sınırları içinde bulunan Musala Zirvesi’nin yüksekliği, 2925 metredir. Bu özelliği ile sadece Bulgaristan’ın değil, tüm Balkanların ve tüm güneydoğu Avrupa’nın en yüksek noktasıdır.

Musala Zirvesi Efsanesi ve Adının Tarihçesi

Musala Zirvesi, 2 efsanevi inanış nedeniyle büyük bir popülarite kazanmıştır. İlk inanış; zirveye ulaşan ilk insanın, Büyük İskender’in babası olan Makedonya Kralı 2. Filip olduğudur. Bir diğer inanış ise havanın açık olduğu günlerde Musalla Zirvesi’nden bakınca Akdeniz’in görülebildiği iddiasıdır. Dünyanın şekli ve Yunanistan dağları bu durumu imkansız kalsa da, inanış aksini savunmaktadır. Musala adı, Osmanlı hakimiyeti döneminde verilmiş olup “Mus Allah” kökünden geldiği düşünülmektedir. Musala, Arapça Allah’a yakın demektir. Ayrıca 15. yüzyılda verilen “Maşallah” kelimesinden de kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Musala Zirvesi, yılda ortalama 50.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir