Özbekistan, yılda 1,34 milyon ton kapasiteli bir metanol tesisi kuracak

Polimer üretiminde Orta Asya’daki öncü tesislerden biri olan Özbekistan’ın Metanolden Olefin Doğalgaz ve Kimya Kompleksi, metanol tesisi kurmak için endüstriyel gazları işlemek üzere ABD’nin Air Products şirketi ile bir anlaşma imzaladı. Özbekistan’ın Dunyo ajansı, konuyla ilgili haber verdi.

Metanol Adası olarak bilinen tesis, yılda 1,34 milyon ton kapasiteye sahip olacak ve metanolden olefin üretmek için Özbekistan’ın doğalgaz ve kimya kompleksinin bir parçasını oluşturacak. Ülkenin Buhara bölgesindeki Karagöl Serbest Ekonomik Bölgesi’nde 15 hektarlık bir alan üzerine inşa edilecek tesisin 2025 yılında devreye alınması ve işletme ömrünün 25 yıl olması bekleniyor.

Doğalgaz kimya kompleksinde uygulanan ileri yenilikçi teknolojiler, doğalgazın işlenerek katma değeri yüksek polimer ürünlere dönüştürülmesine ve yılda 1 milyon 110 bin tondan fazla üretim kapasitesine olanak sağlıyor.

Metanolden Olefin Doğalgaz ve Kimya Kompleksi, suni elyaftan boru ve ambalaj filmine kadar çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılan polipropilen (yılda 250.000 ton), düşük yoğunluklu polietilen (yılda 80.000 ton), etilen vinil asetat (yılda 100.000 ton), polietilen tereftalat (yılda 300.000 ton) ve yüksek yoğunluklu polietilen (yılda 280.000 ton) üretecek.

Metanol tesisi aynı zamanda , Metanolden Olefin Doğalgaz ve Kimya Fabrikası’nın üretim süreçleri için gerekli olan metanol, hidrojen ve diğer teknik gazların sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak.

Tamamlandığında, yeni tesis bir hidrojen üretim tesisi ve hava ayrıştırma tesisinin yanı sıra sentez gazı üretimi ve bunun metanole dönüştürülmesi için bir metanol tesisi içerecek. Tüm bu süreç, Haldor Topsoe teknolojisine dayanmaktadır.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10549/ozbekistan-y%C4%B1lda-134-milyon-ton-kapasiteli-bir-metanol-tesisi-kuracak

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir