Mahtumkulu Firâki ve Türk Dünyası Edebiyatı Uluslararası Bilimsel Konferansı

Doğunun Büyük Düşünürü ve Bilge Şairi Mahtumkulu Firâki’nin doğumunun 300. yılına ithafen Mahtumkulu Firâki ve Türk Dünyası Edebiyatı Uluslararası Bilimsel Konferansı TÜRKSOY’da düzenlendi.

konferansın açış konuşmalarını TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan Işankuliev ve Türkmenistan İlimler Akademisi Mahtumkulu Dil, Edebiyat ve Millî Yazmalar Enstitüsü’nün Müdürü Davut Orazsahedov yaptı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu ve Türkmenistan-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Abdurrahman Güzel yürüttü.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Mekan Işankuliyev konuşmasında Mahtumkulu Firaki’nin evrensel niteliğine dikkat çekerek ‘’ ‘’Mahtumkulu Firâki’nin şiirleri sadece Türkmen halkının değil tüm insanlığın manevi ihtiyaçlarını karşılamaktadır.’’ dedi.

2024 yılının Mahtumkulu Firaki’nin doğumunun 300. Yılı olarak tüm dünyada kutlanacağını da belirten Büyükelçi İşankuliyev etkinlik için TÜRKSOY’a ve Genel Sekreter Sultan Raev’e teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev tarafından bilimsel konferans katılımcılarına sertifikaları, Türkmenistan İlimler Akademisi Mahtumkulu Dil, Edebiyat ve Millî Yazmalar Enstitüsü’nün Müdürü Davut Orazsahedov’a ise TÜRKSOY 30. Yıl Madalyası takdim edil.  Törenin ardından tüm konferans katılımcılarına geleneksel Türkmen pilavı ikram edildi.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/mahtumkulu-firaki-ve-turk-dunyasi-edebiyati-uluslararasi-bilimsel-konferansi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir