Mitroviça’da hareketli saatler: Kosova polisi Sırp bölgesine girdi

Kosova Polisi, 8 Aralık 2022 akşam saatlerinde Güney Mitroviça’dan Sırpların kontrolündeki Kuzey Mitroviça’ya hareket etti. Şehri abluka altına alan Kosova polisi bölgede devriye gezdi. 1998-1999 Kosova Savaşı’nda şehrin kuzeyi Sırplara, güneyi ise Arnavut, Türk ve Boşnaklara verilmişti.

Kosova Savaşı’nda Sırplara bırakılan Kuzey Mitroviça’da 8 Aralık 2022 tarihi akşam 20.00 sıralarında hareketli saatler yaşandı. 1998-1999 Kosova Savaşı’ndan sonra idari olarak ikiye bölünen Mitroviça’nın kuzey kısmı Sırpların kontrolünde bulunuyor. İbre Nehri’nin güney yakası ise Türk, Arnavut ve Boşnakların kontrolünde Müslüman bölgesi olarak biliniyor.

Akşam vakti yüzlerce Kosova polisi, Kuzey Mitroviça’daki Boşnak Mahallesi’ne girdi. Şehrin sokaklarında devriye gezen polislerin 300’e yakın olduğu Sırp medyasına yansıdı. Kosova Polisi, bu gece ülkenin kuzeyindeki varlığını artıracağını duyurdu. Kosova Polisi, buna gerekçe olarak, son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde artan patlamaları öne sürdü. Bölgede güvenliği sağlama amacı taşıyan Kosova Polisi’nin bölgede varlığını artıracağı açıklandı.

Kosova İçişleri Bakanı Celal Sveçla, Kosova’nın kuzeyinde polis varlığının artırılacağını duyurdu.

KOSOVA’DA SON GÜNLERDE BOMBALI SALDIRI PANİĞİ YAŞANIYOR

 6 ve 7 Aralık 2022 tarihlerinde Kosova’nın kuzeyindeki belediyelerde patlamalar yaşandı. Sırp kaynakları bu akşam da 2 ayrı şok bombası atıldığını bildirdi. Kuzey Mitroviça’daki Belediye Seçim Komisyonu ofisi, saldırılar sonucu kullanılamaz hale geldi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/mitrovica-da-hareketli-saatler-kosova-polisi-sirp-bolgesine-girdi/464060/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir