Reznikov: 9 ayda Rusya Ukrayna’ya 16 binden fazla füze saldırısı düzenledi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı 10. ayına girdi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, savaşın başından bu yana işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya çoğu sivil hedefleri hedef alan 16 binden füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

İşgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattı. Ukrayna ordusu karşısında karada başarısız olan işgalci Rusya, Çeçenistan ve Suriye’de da kullandığı hain taktiklere başvurarak; Ukrayna’daki sivil yerleşim bölgeleri ve altyapı tesisleri bombalıyor. 

RUS HEDEFLERİNİN YÜZDE 97’Sİ SİVİL

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, savaşın başından bu yana işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya neredeyse tamamı sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan 16 binden füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Reznikov, “Savaşın son 9 ayında Rusya Ukrayna’ya 16 bin füze saldırısı düzenledi. Rus hedeflerinin %97’si sivil. Biz terörist devlet karşı savaşıyoruz. Ukrayna kazanacak ve savaş suçlularını adalete teslim edecek” ifadelerini kullandı.

Reznikov’un paylaştığı verilere göre, Rus saldırıları nedeniyle 220’ye yakın enerji altyapı tesisi ve 250’ye yakın ulaşım tesisi hasar gördü.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/rusya-ukrayna-ya-16-binden-fazla-fuze-saldirisi-duzenledi/461670/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir