Kuzeyde Seçimlerin Boykot Edilmesi Çözüm Değil, Sırplar Seçimlere Katılsın

Cumartesi 01 Nısan 2023 15:18

Kuzeyde kurumsal bir boşluk olduğunu söyleyen EULEX Şefi Lars-Gunnar Wigemark, Sırpları kurumlara dönmeye çağırdı. Prizren’e dün (31.03.2023) gerçekleştirdiği ziyaretinde Wigemark, Sırplara 23 Nisan’da yapılacak olağanüstü belediye seçimlerine katılmalarını tavsiye etti.

EULEX Şefi Lars-Gunnar Wigemark, Kosovalı Sırpların Polise ve adalet kurumlarına geri dönmelerinin ülkenin kuzeyindeki güvenlik ve hukukun üstünlüğü açısından önemli olduğunu değerlendirdi.

Wigemark, diğer karakollardan polis memurlarının kuzeye gönderilmiş olmasına rağmen şu anda kuzeyde kurumsal bir boşluk olduğunu söyledi.

“Sadece polisi değil, aynı zamanda adalet organlarını da Kosova kurumlarını desteklemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve tabii ki istifa eden Sırp Topluluğu polislerinin mümkün olduğunca görevlerine geri dönmesi önemlidir ve onlar geri dönmelidirler. Bu aynı zamanda adalet, Mitroviça ve diğer belediyelerdeki hakimler ve savcılar için de geçerlidir.” dedi EULEX Şefi.

EULEX Şefi Wigemark ayrıca, boykotun bir çözüm olmadığı için kuzey Sırpların 23 Nisan belediye seçimlerine katılmasını tavsiye etti.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,78556

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir