ABD Son Dönemlere Ege Ve Doğu Akdeniz’i Mercek Altına Aldı

ABD ordusuna ait USS George H.W. Bush uçak gemisinden sonra şimdi de Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Leyte Gulf (CG 55), planlanmış bir liman ziyareti için 30 Ocak’ta Girit’in SUDA Üssü’ne geldi.

Liman ziyareti, Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Leyte Gulf (CG 55) gemisinin programlanmış bakım periyodunun bir parçası olduğu belirtiliyor.

USS Leyte Gulf güdümlü füze kruvazörü Komutanı Michael Weeldreyer, “Suda Körfezi’ne döndüğümüz için mutluyuz. Limanda geçirilecek süre, gerekli bakımın yapılması ve dinlenmenin yanı sıra rahatlamanın tadını çıkarmak, ortak ülkelerle dostluklarımızı beslemeye devam etmek için kullanılacaktır.” İfadesini kullanıyor.

Güdümlü füze kruvazörü USS Leyte Gulf, USS George H.W. uçak gemisinin muharebe grubunun bir parçasıdır. Bush Strike grubu (CSG) ile ABD 6. Filo harekat alanında planlı bir konuşlandırma kapsamında faaliyet gösteriyor.

Yunan basını ABD gemilerinin Girit’te varlığını, “ABD, Amerikan şirketleri Girit’te ve Mısır’da hidrokarbon çıkarma veya araştırma çalışmaları yaparken ve bunun için sadece gerekli önlemleri almakla kalmıyor, Ankara’ya herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğini göstermenin peşinde” sözleriyle yorumluyor.

 

 

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir