Slovakya, MiG-29 savaş uçaklarını Ukrayna’ya devretmeyi planlıyor

Slovakya, MiG-29 savaş uçaklarının Ukrayna’ya devretmeyi planlıyor. İlgili çalışmaların yakın zamanda başlayabileceği bildirildi.

Slovakya Dışişleri Bakanı Rastislav Kacer, ülkesinin MiG-29 savaş uçaklarını Ukrayna’ya vermeyi planladığını ifade etti. İnterfax-Ukrayna’ya konuşan Kacer, “Size henüz MiG-29’u vermedik ama vermeye hazırız. Bunun nasıl yapılacağı konusunda NATO ortaklarımızla konuşuyoruz” dedi.

“UÇAKLAR YAKINDA UKRAYNA’DA OLACAK”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile yapılan sonr görüşmede bu konunun ele alındığını belirten Zelenskıy, “Bizin savunma bakanımız cumhurbaşkanınıza bunu nasıl yapabileceğimizi anlattı. Önümüzdeki bir iki hafta içinde Slovakya’ya Ukrayna heyetinin geleceğini düşünüyorum. Ve Amerikalı ortaklarımızla bunu hayata geçirmek için çalışmaya başlayacağız…Bu konuda çok iyimserim, yakında bunun gerçekleşeceğini ve uçakların Ukrayna’da olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/slovakya-mig-29-savas-ucaklarini-ukrayna-ya-devretmeyi-planliyor/464640/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir