“İsteyen Ben Türk’üm Diyebilir, Ama Azınlık Dini ve Müslüman Azınlıktır“

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos, Batı Trakya’daki azınlık mensuplarının kendilerini Türk olarak tanımlayabileceğini, ancak Azınlığın dini ve Müslüman bir azınlık olduğunu söyledi.

Yunanistan’da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SİRİZA) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve milletvekili Yorgos Katrugalos, Batı Trakya’daki azınlık mensuplarının kendilerini Türk olarak tanımlayabileceğini söyledi.

Siros Adası’nda SİRİZA’nın düzenlediği etkinlikte konuşan Yorgos Katrugalos, Batı Trakya’daki azınlığın üç farklı unsurdan oluştuğunu savundu.

Azınlık mensuplarının kendilerini Türk olarak tanımlama haklarının bulunduğunu vurgulayan Katrugalos, “İsteyen ben Türk’üm diyebilir. Böyle bir hakkın var olduğu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından defalarca ispatlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Katrugalos, Yunan devleti tarafından, adında Türk kelimesi bulunduğu için tabelası indirilen İskeçe Türk Birliği (İTB) konusuna da değinerek, şöyle konuştu:

“İskeçe Türk Birliği 1930’lu yıllardan beri vardı ve bir sorun teşkil etmiyordu. 1980’li ve 90’lı yıllarda bu ismin kullanılmasına karşı çıktık. Ancak AİHM, bize, herkesin kendini istediği gibi tanımlama hakkına sahip olduğunu söyledi. Tekrar etmek gerekirse azınlık dini bir azınlık, Müslüman bir azınlıktır. AİHM kararı, uluslararası hukukun ötesinde, herkese istediği gibi kendini tanımlama hakkı veriyor.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/isteyen-ben-turkum-diyebilir-ama-azinlik-dini-ve-musluman-azinliktir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir