Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Holodomor açıklaması: Putin rejimi dünya çapında “Açlık Oyunları” düzenliyor

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Holodomor Kurbanlarını Anma Gününe ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, “Totaliter komünist rejim kitlesel açlık gerçekleştirdi Putin rejimi ise dünya çapında ’Açlık Oyunları’ düzenliyor.” ifadelerine dikkat çekildi.

Ukrayna halkı, 1932-1933 yıllarında Stalin rejimince suni açlıkla Holodomor Soykırımına maruz bırakıldı. Sovyet diktatörü Stalin’e boyun eğmeyen Ukrayna halkının açlıkla sınandığı bu soykırımda, 4 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Ukrayna’da her yıl kasım ayının son cumartesi günü Holodomor Kurbanlarını Anma Günü olarak kaydediliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Holodomor Kurbanlarını Anma Gününe ilişkin bir açıklama yayımladı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

26 Kasım’da Ukrayna, totaliter komünist rejimin suçlarının, Ukrayna’da 1921-1923’teki kitlesel suni açlığın, 1932-1933 Ukrayna halkının soykırımı olan Holodomor’un, 1946-1947’deki kitlesel yapay açlığının milyonları teşkil eden kurbanlarını anıyor.

Kremlin’deki totaliter rejim onlarca yıldır Ukraynalılara yönelik baskıcı politikasının sonuçlarını uluslararası toplumdan saklamak için mümkün olan her şeyi yaptı, işlenen suçların sorumluluğundan kaçmak için gerçekleri susturdu, çarpıttı ve inkar etti.

Totaliter komünist rejim kitlesel açlık gerçekleştirdi Putin rejimi ise dünya çapında “Açlık Oyunları” düzenliyor. Afrika ve Asya’daki yüz milyonlarca insan, tarım altyapısının tahrip edilmesinden ve Ukrayna’nın tahıl ihracatının Rusya Federasyonu tarafından bloke edilmesinden şimdiden zarar gördü. Tıpkı 1932-1933’te NKVD’nin Ukraynalılardan son yiyeceği ele geçirmesi gibi, 2022’de Rus işgal kuvvetleri Ukrayna ambarlarını soyacak ve Ukrayna tahılını alacak.

Kremlin, Karadeniz Tahıl Anlaşması’nın çalışmasını engelleyerek saldırgan politikasını uygulamak için gıdayı bir silah olarak kullanıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaş nedeniyle bazı ülke ve bölgeler kendilerini açlığın eşiğine getirdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/ukrayna-disisleri-bakanligindan-holodomor-aciklamasi-putin-rejimi-dunya-capinda-aclik-oyunlari-duzenliyor/461187/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi düzenlendi

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansının (TDH) haberine göre, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir