Jablanoviç, Kuzeyde Barikatlardan Sırp Listesi ve Kosova Hükümeti’ni Suçladı

Salı 20 Aralık 2022 12:15

Ülkemizdeki muhalif Sırp siyasi Aleksandar Jablanoviç katıldığı bir özel televizyon programında, Kosova’nın kuzeyinde barikatların yarattığı durumu değerlendirdi.

Sırp siyasi Aleksandar Jablanoviç, ülkenin kuzeyinde kurulan barikatlardan Sırp Listesi ve Kosova Hükümeti’ni sorumlu tuttu.

Bu tür değerlendirmeleri Jablanoviç,  Jarinje’deki sınır noktasını kundaklama planlarının tartışıldığı programda dile getirdi.

Jablanoviç, tarafların bununla ilgili sorunu yanlış adreste aradıklarını, barikatlarda ise boş zaman ve enerji harcadıklarını söyledi.

Jablanoviç, “Barikatlar, yolları kapatmaktan başka bir şeye sebep değildir. Barikatlar, her şeyden önce, Sırp Listesi’nin korkunç yanlış politikasının, Belgrat’ın Kosova’nın kuzeyindeki bölümde resmi gücünün çok geniş bir etkisinin ve Priştine’deki Hükümetin yanlış politikasının bir sonucudur.” dedi.

“Bütün bunlar kısa sürede bir araya gelince gidecek yerimiz olmayan bir duruma geldik. Şimdi hem Kosova hem de Sırbistan basınında Sırpların her şeyden nasıl bıktıklarına ve terör ile şiddetle barikatlarla nasıl mücadele etmek istediklerine dair bir basın incelemesi var.” diye belirtti Kosovalı Sırp siyasi Aleksandar Jablanoviç.

Bir kez daha hatırlatalım, dün onlarca Sırp, “Kosovalı Sırpları desteklemek için” Jarinje’deki (Sırp toprakları içinde) sınır noktası yakınında protesto gösterisi yaptı.

Bazıları sınır noktasına yaklaşmaya çalıştı, ancak Sırp Polisine bağlı Özel Birlikleri mensupları tarafından engellendi.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76676

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir