Okunmayan doktor yazılarına Google’dan ilaç gibi çözüm

Yıllardır tüm insanlar için kafa karışıklığına neden olan doktor reçetesi için Google‘dan ilaç gibi çözüm. Teknoloji devi, yeni yapay zeka aracını tanıttı.

Bir doktorun el yazısı, şüphesiz dünyanın pek çok yerinde en kötü yazı biçimi olabilir. Günümüzde bir sağlık kuruluşuna gittiğimizde, hemen hemen herkes yazılan reçetedeki yazıdan hiçbir şey anlamıyor.

Reçeteler sadece doktor ve eczacılar arasındaki bir iletişim yoluymuş gibi görünse de Google yakında bu soruna da el atacak. ABD merkezli teknoloji devi, kısa süre önce doktorların yazısını okuyabilecek yeni yapay zeka aracını duyurdu.

Google, anlaşılmaz metinleri çevirmeye olanak tanıyan yeni yapay zeka aracını tanıttı. Arama devi, Hindistan’daki yıllık konferansında doktorların el yazısını çözmek için eczacılarla çalıştığını duyurdu.

Şirketin faydalı hizmetlerinden Google Lens’te sunulacak özellik, kullanıcıların reçetenin fotoğrafını çekmesine veya fotoğraf kitaplığından yüklemesine olanak tanıyacak.

Google yöneticisi, görüntü işlendikten sonra uygulamanın notta belirtilen ilaçları algılayıp vurguladığını gösterdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Uygulama eczacıların el yazısı tıbbi belgeleri dijitalleştirmesine yardımcı bir teknoloji görevi görecek, ancak yalnızca bu teknolojinin sağladığı çıktıya dayalı olarak hiçbir karar verilmeyecek” ifadelerine yer verildi.

Google, söz konusu özelliğin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Ancak günümüzün sorunlarından okunmayan reçeteler, bu teknoloji sayesinde tarihe karışabilir.

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/yasam/okunmayan-doktor-yazilarina-googledan-ilac-gibi-cozum-h302607.html

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir