Rusya ile Türkmenistan sağlık alanında yeni anlaşmalar hazırlıyor

Rusya ile Türkmenistan sağlık alanında bir dizi yeni anlaşmalar üzerinde çalışma yürütmektedir. Türkmenistan ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğine ilişkin yasal çerçeve, imzalanmak üzere hazırlanan bir dizi belgeyle güçlenecek. Bu konu, Rusya Federasyonu Sağlık Bakan Yardımcısı Tatyana Semenova ile Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakan Yardımcısı Murat Mammedov’un arasında yapılan görüşmede ele alındı.

Görüşmede sağlık hizmetleri alanında ikili ilişkilerin yüksek düzeyde geliştiğine dikkat çekildi. Tıp eğitimi, medikal turizm ve sağlık hizmetlerinin dijitalleştirilmesi konularında görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Rus sağlık yetkilisi Semenova, Türkmen tıp uzmanlarının Rusya’da modern tıbbi ekipmanların kullanımına ağırlık verilen ek mesleki eğitim programları kapsamında düzenli olarak eğitim programlarına katıldıklarını kaydetti.

Murat Mammedov ise pandemi sırasında iki ülke arasındaki iş birliğini çok takdir etti ve Türkmenistan’ın koronavirüs enfeksiyonunun önlenmesi için yüksek verimlilik ve güvenlik gösteren Sputnik V aşısını alan ilk ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Toplantıda, 2023 yılında sağlık sektörünün her seviyesinde temasları sürdürme ve yoğunlaştırma konusunda mutabakat sağlandı.

Şu anda, Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti arasında 2017 yılında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanında işbirliğine ilişkin bir anlaşma bulunmaktadır. Bu anlaşma kapsamında iki ülkenin önde gelen tıp, eğitim ve bilim kuruluşları arasında işbirliği yürütülmektedir.

2022 yılı boyunca Türkmenistan’dan uzmanlar, tedavi ve önleme, kalp cerrahisi, onkoloji, oftalmoloji, balneoloji ve rehabilitasyon alanlarında çalışan önde gelen Rus merkezlerini ziyaret etti.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/rusya-ile-turkmenistan-saglik-alaninda-yeni-anlasmalar-hazirliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir