Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye: tek bir lojistik merkez oluşturacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla NTZ Avaza’da düzenlenen üçlü zirvede yaptığı konuşmada, üçlü ortaklığın önemli alanlarından birinin ulaştırma sektörü olduğunu kaydetti.

“Bir diğer önemli ortaklık alanı da ulaşım sektörüdür. Asya ile Avrupa arasında, ülkelerimizin topraklarından geçen ulaşım ve transit koridorlar oluşturmaya yönelik ortak bir stratejiye dayalı yakın üçlü işbirliğine duyulan ihtiyaç konusundaki görüşü paylaşıyoruz.” diye konuşan Türkmen Lider, bu alandaki işbirliğinin güçlendirilmesine dikkat çekti.

Türkmen Lideri’ne göre en umut verici projelerden biri Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye güzergahında yeni bir ulaşım koridoru olabilir. Bu bağlamda Türkmen tarafı, Azerbaycan ve Türkiye’nin bu güzergah boyunca kargo taşımacılığını optimize etmek için tek bir lojistik merkez oluşturma teklifini önerdi.

Zirve sonucunda Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ulaştırma alanındaki işbirliğini pekiştirecek bir dizi belge imzalandı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-azerbaycan-turkiye-tek-bir-lojistik-merkez-olusturacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir