Kırım’daki siyasi tutsakları konu alan proje Eurobest Festivali’nde 2 ödül kazandı

İşgalci Rus yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde alıkonulan Kırımlı siyasi tutsaklara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Kırım. Sabah saat 05.00” isimli proje Avrupa’nın en prestijli yaratıcılık festivali Eurobest’te iki dalda ödüle layık görüldü.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da işgalciler tarafından alıkonulan siyasi tutsaklar ve yurttaş gazetecilere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Kırım. Sabah saat 05.00” projesinin iletişim kampanyası, Eurobest Yaratıcılık Festivali iki ödül kazandı. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Emine Ceppar, “ ‘Kırım. Sabah saat 05.00’ projesinin iletişim kampanyası, bugün Eurobest Yaratıcılık Festivali’nde iki dalda ödül kazandı; Endüstri El Sanatları (gümüş) ve Tasarım (bronz)” diye bildirdi.

KIRIM’DAKİ SİYASİ TUTSAKLARI KONU ALAN PROJE 2 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Festivaldeki ödülün işgal altındaki Kırım’da alıkonulan 11 yurttaş gazetecinin mahvedilmiş hayatını sembolize eden 11 kırık kapı tasarımı için verildiğini belirten Ceppar, “Dünyaya Rusya’nın Kırımlıların hayatını nasıl mahvettiğini göstermek için Şubat 2022’te biz Rus Büyükelçiliği binası önünde kırık kapıları diktik. Ancak birkaç gün sonra saldırgan devlet tüm Ukrayna’yı füzeleriyle vurdu” dedi.

Kırımlı siyasi tutsaklara dikkat çekmek ve onların hikayelerini olabildiğince çok insana duyurmak amacıyla Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Enstitüsü ile iş birliği yaparak 2020 yılında “Kırım. Sabah saat 05.00” isimli uluslararası proje başlattı. Proje çerçevesinde farklı etkinlikler düzenleniyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/kirim-daki-siyasi-tutsaklari-konu-alan-proje-eurobest-festivali-nde-2-odul-kazandi/464896/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir