TİKA’dan Kıyiv’deki çocuk hastanesine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bulunan bir çocuk hastanesine, tıbbi ekipman desteğinde bulundu.

TİKA, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bulunan 8 Numaralı Çocuk Klinik Hastanesi bünyesindeki 2 numaralı çocuk iç hastalıkları bölümünde bakım ve onarım çalışması yaparak gerekli olan donanım desteğini sağladı. Rusya’nın işgal girişimi ve saldırıları kapsamında, Ukraynalı çocuklar için hayati önem taşıyan hastanenin fiziki altyapısının güçlendirilerek hizmetlerinin daha sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi amaçlandı. Çocuk hastanesinin tadilat ve donanım çalışmaları tamamlanan bölümün açılışına; Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kıyiv 8 Numaralı Çocuk Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Neonila Mahrovska ve hastane personeli katıldı.

Geçen hafta, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin bulunduğu Kırım Tatarlarına yönelik jeneratör yardımı için tören yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçiliğinden Kırım Tatarlarına yönelik desteğin de ifade edildiği duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“TİKA sayesinde Kiev 8 Numaralı Çocuk Hastanesi’nin altyapısı daha güçlü, Kırım Tatarlarının ev ve işyerleri aydınlık! Çocuk Hastanesinin İç Hastalıkları Bölümündeki tadilat ihtiyaçları karşılandı, tıbbi cihaz, beyaz eşya ve mobilya desteği sağlandı. Yine bu hafta içinde, Kırım Tatar Yardım Vakfı’na ihtiyaç sahibi aileler ve işletmeler için 80 jeneratör teslim ettik”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/tika-dan-kiyiv-deki-cocuk-hastanesine-destek/464583/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir