Rusya, askerlere “moral” için müzik aleti toplamaya başladı!

İşgalci Rus ordusu Ukrayna’da her geçen gün büyük kayıplar veriyor. Savaşa son vererek can kayıplarını durdurmak yerine Rus yönetimi, askerler için cepheye balalayka ve akordeon gönderme kararı aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da savaşan Rus askerlerine göndermek üzere müzik aletleri toplama kampanyası başlattı. Bakanlığın St. Petersburg Kültür Komitesine gönderdiği mektupta; insanlardan akordeon, armonika, gitar ve balalayka bağışlamaları isteniliyor. Savunma Bakanlığına göre müzik aletleri, güya moral, birlik ve kahramanlık eylemleri için ilham kaynağı olmak üzere özel görevleri yerine getiren askeri personel için toplatılıyor.

RUS ASKERLERİ ÜNİFORMA VE EKİPMAN TEMİN ETME KONUSUNDA SORUN YAŞIYOR

Söz konusu “bağış kampanyası”, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen ilk kampanya oldu. Eylül ayında başlatılan seferberlik çerçevesinde askere alınanların birçoğu ekipman temin etme konusunda sorun yaşıyor. Askere alınanlar üniforma, kışlık kıyafet ve diğer ekipmanı kendi parasıyla satın almak zorunda kalıyor.

Ayrıca askere alınanların yakınları sık sık askerlerin ilaç, giysi ve gıda gibi temel ihtiyaçları sağlamak için bağış kampanyaları düzenliyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/orduya-uniforma-bulamayan-rusya-askerlere-moral-icin-muzik-aleti-toplamaya-basladi/464615/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir