Azerbaycan’dan Ukrayna’ya transformatör ve jeneratör dahil insani yardım

Azerbaycan, Rus işgal saldırılarıyla elektrik altyapısı zarar gören Ukrayna’ya transformatör ve jeneratör dahil insani yardım desteği gönderdi.

Rus işgaline direnen Ukrayna’ya ülkelerin desteği sürüyor. Azerbaycan, Rusya’nın açtığı savaş nedeniyle tahrip olan elektrik altyapısının inşasına katkı sağlamak amacıyla Ukrayna’ya yardım sağladı.

AZERBAYCAN’DAN UKRAYNA’YA İNSANİ YARDIM

Azerbaycan, Ukrayna’daki savaştan zarar gören bölgelerde sürdürülebilir elektrik arzını eski haline getirmek için bu ülkeye toplam değeri 1 milyon 422 bin manat (836 bin dolar) değerinde 45 transformatör ile 50 jeneratörden oluşan insani yardım gönderdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın Ukrayna’ya yaklaşık 30 milyon manat (17,6 milyon dolar) değerinde insani yardım sağladığı belirtildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/azerbaycan-dan-ukrayna-ya-transformator-ve-jenerator-dahil-insani-yardim/464341/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir