Olay Belçika’da Patladı! Andrulakis Atina’da Eva’yı PASOK’tan Sildi!

Bu akşam saatlerinde Atina-Brüksel hattında hareketli saatler yaşandı. Avrupa Parlamentosu’nda yolsuzluk dosyası patladı, sesi Atina’ya kadar ulaştı!

Belçika basını ve Agence France-Press’in (AFP) haberine göre, PASOK Partisi AP Milletvekili Eva Kaili, Belçika makamları yetkililer tarafından yürütülen Katarlılarla büyük bir yolsuzluk davası nedeniyle Brüksel’deki evinin Belçika polisi tarafından arandığı belirtildi.

Yunanistan’da PASOK Partisi AB Milletvekili ve AP’nin 14 başkan yardımcısından biri olan eski manken vet v sunucusu Eva Kaili’nin Brüksel’deki evi Belçika Polisi tarafından arandı. Kaili’nin İtalyan eşinin de gözaltına alındığı ileri sürüldü. Gerekçe ise, Avrupa Parlamentosu’nda bazı çevrelerin Katarlılarla yolsuzluk skandalına karışmaktan soruşturulduğu iddia ediliyor.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine PASOK Partisi Başkanı Nikos Andrulakis AP Milletvekili Kaili’yi partiden ihraç etti.

Atina’da APE-MPE haber Ajansı’na göre de, Başkan Andrulakis’in Eva Kaili’yi PASOK partisinden silme kararının nedeni, Milletvekili Eva Kaili’nin Belçika federal polisi tarafından, Avrupa Parlamentosu’ndan bazı çevrelerle birlikte Katarlılarla yolsuzluk skandalına karışmaktan soruşturulduğu ileri sürüldü.

Aynı bilgilere göre Eva Kaili’nin Belçika makamlarına açıklama yapması istenirken, Belçika’daki raporlara göre İtalyan olan eşi Francesco Giorgi’nin muhtemelen tutuklanmış olduğu belirtiliyor.

Yine aynı bilgilere göre, Belçika makamları tarafından yürütülen soruşturma, “bir Körfez ülkesinin (Katar) Avrupa Parlamentosu’nun mali ve siyasi kararlarını etkilemek için önemli meblağlar ödediğinden veya önemli hediyeler sunduğundan şüphelenilen” Avrupalı ​​yetkililerin daha geniş bir çevresini ilgilendirdiği ileri sürülüyor.

Son olarak Belçika Savcılığı 4 kişinin gözaltına alınması kararı çıkardığı belirtilirken, Belçikalı Le Soir gazetesi özellikle şunları yazıyor: “Cuma günü, Brüksel’deki Yolsuzlukla Mücadele Merkez Ofisi ajanları tarafından on beşten fazla soruşturma yürütüldü ve şüpheli sayılan dört kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun yeni seçilen Genel Sekreteri Luca Visentini, eski S&D Milletvekili Pier-Antonio Panzeri ve S&D grubunun şu anki ortağı ve Eva Kaili’nin eşi Bay Panzeri’nin eski parlamento yardımcısı F.G.

Eski bir Yunan TV sunucusu ve 2014’ten beri Avrupa Parlamentosu üyesi olan 44 yaşındaki Eva Kaili de müfettişlerin hedefine alındı. Cuma akşamı geç saatlerde evi arandı ve savcıya götürüldü.”

Son olarak, “Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyalistler ve Demokratlar grubu, devam eden soruşturmalara cevaben Avrupa Parlamentosu Milletvekili Eva Kaili’nin S&D Grubu üyeliğini derhal askıya alma kararı aldı.”

 

 

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/olay-belcikada-patladi-andrulakis-atinada-evayi-pasoktan-sildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir