Rumeli Türkleri Vakfından TİKA’ya ziyaret

Rumeli Türkleri Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Melek Aras, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Reşadiyeli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik’i ziyaret etti. Görüşmede, TİKA desteğiyle hayata geçirilen projelere ve Rumeli Türklerinin sorunlarına yönelik çözümlere değinildi.

Rumeli Türkleri Vakfının Mütevelli Heyet Başkanı Melek Aras, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Reşadiyeli, Başkan Vekili Kemal Baltepe, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yıldız ile Kurul Üyeleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik’i ziyaret etti. Çevik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyarete ilişkin olarak “Rumeli’de kalkınma yatırımlarını ve son gelişmeleri değerlendirdik” ifadesini kullandı.

RUMELİ TÜRKLERİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ KONUŞULDU

Ziyarette, TİKA işbirliğiyle hayata geçirilen projeler masaya yatırıldı. Vakfın yetkilileri ve Çevik, Rumeli’deki Türklerin sektörel anlamda var olan sorunları ve çözüm önerilerini ele aldı. Çevik, başta Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Aras’a ve tüm yöneticilere Rumeli Türklerine yönelik sosyal yardım ve faaliyetlerini yerine getirdikleri için teşekkür etti. Aras, Rumeli’de başta Türkler olmak üzere tüm soydaş ve akraba topluluğuna yönelik yardımlarından dolayı Çevik’e teşekkürlerini iletti.

TİKA RUMELİ’DE 5 BİNDEN FAZLA PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİ

Çevik daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rumeli’deki sorunlara katkı sağlamak amacıyla 5 binden fazla projenin hayata geçirildiğini aktarmıştı. Çevik 7 Ekim tarihli mesajında şu ifadelere yer vermişti:

“TİKA Balkanların sektörel açıdan sürdürülebilir ve dengeli iktisadi kalkınmasına destek için 5 binden fazla projeyi hayata geçirdi. TİKA’nın eğitim projeleriyle binlerce öğrenci kaliteli fiziki altyapılarda eğitime ulaştı. Sağlık projeleriyle yılda 1,5 milyon insan şifa buluyor”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/rumeli-turkleri-vakfindan-tika-ya-ziyaret/463839/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir