Azerbaycan basınına sözde Rus Barış Gücü engeli

Sözde Rus Barış Gücü, Azerbaycan araştırma grubunun, Hocalı’da yapacağı müzakereyi takip etmek için gelen Azerbaycan basınına engel oldu.

Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakalığı, Ekonomi Bakanlığına bağlı Devlet Mülkiyet İşleri Dairesi ve AzerGold şirketinin çalışanlarından oluşan araştırma komisyonu, doğal kaynakların yasa dışı kullanımı hakkında Hocalı’da sözde Rus Barış Gücü ile bir müzakere gerçekleştirecek. 

SÖZDE RUS BARIŞ GÜCÜ KOMUTANI, BASIN MENSUPLARINI ENGELLEDİ

Taraflar, Hocalı şehrinde görüşme için toplanırken sözde Rus Barış Gücü, Azerbaycan basınının bölgeye girişini engelledi. Aktarılan bilgiye göre sözde Rus Barış Gücü komutanı Andrey Volkov, Azerbaycan Türkü basın mensuplarının Şuşa’dan Hocalı’ya hareket etmesine engel oldu. 

Basın mensupları sözde Barış Gücü’nün karakolunu yaya olarak geçip, Hankendi istikametinde bir miktar yürümüş olsalar da sözde Barış Gücü mensupları destek çağırarak gazetecileri geri çevirdi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-basinina-sozde-rus-baris-gucu-engeli/463859/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir