Ukrayna ordusu Lugansk’ta ilerliyor

Lugansk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Sergiy Gayday Ukrayna ordusunun Lugansk kentinde ilerlediğini duyurdu. Gayday, “Hızlı bir işlem için beklemeye gerek yok. Ama eminim ki yakın gelecekte Genelkurmay Başkanlığı bizi güzel haberlerle sevindirecektir” dedi.

Terör devlet Rusya, Ukrayna’nın Lugansk kentindeki saldırgan tavırlarına devam ediyor. Lugansk Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Gayday Ukrayna ordusunun Svatovo ve Kreminna bölgesinde ilerleme kaydettiğini belirterek, “Svatova ve Kreminna yönünde kademeli olarak ilerliyoruz. Bununla birlikte, Ruslar oraya çok miktarda ekipman ve personel çekmeyi başardı. Hem yeni seferber edilmiş hem hükümlüler hem Kadirovist’ler hem düzenli birlikler ve Herson yönünden nakledilen paraşütçülerin bir kısmı… Eminim ki yakın gelecekte Genelkurmay Başkanlığı bizi güzel haberlerle sevindirecektir.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ORDUSUNDAN LUGANSK BÖLGESİNDE İYİ HABERLER GELEBİLİR

Ukrayna ordusu Rus işgal güçlerine karşı gösterdiği kuvvetli direnişine devam ediyor. İşgalci Rusların ülkeden çıkması için çaba sarf ediyor. Ukrayna’nın doğusunda ilerleme kaydeden ordu, ülke genelinde savunmaya devam ediyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/ukrayna-ordusu-lugansk-ta-ilerliyor/463955/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir