Rus işgaline karşı vatanını savunan Kırım Tatar asker Server Zekerya hayatını kaybetti

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgaline karşı vatanını savunan Kırım Tatar asker Server Zekerya’nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ukrayna ordusunun saflarında işgalci Rus ordusuna karşı savaşan Kırım Tatar asker Server Zekerya, Donbas bölgesindeki çatışmalarda hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya üzerinden duyuran KTMM Başkanı Refat Çubarov, “Allah rahmet eylesin!  Kahramanlar ölmez! Unutmayacağız!” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ BAŞLADIKTAN SONRA KRAMATORSK BÖLGE SAVUNMA BİRLİĞİNE KATILMIŞTI

Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kırılenko, sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada 45 yaşındaki Server Zekerya’nın Ekim ayı sonunda Lugansk bölgesinde hayatını kaybettiğini bildirerek, “Server, Kazakistan’a sürgün edilen bir Kırım Tatar ailede doğdu. Daha sonra aile Ukrayna’ya döndü ve Kramatorsk kentine yerleşti. Kentteki okuldan mezun oldu ve araba tamir servisinde çalıştı. Geniş çaplı işgal saldırısı başladıktan sonra Server Kramatorsk bölge savunma birliğine katıldı. Donetsk’teki çatışmalarda yer aldı, yaralandı. Tedavi olduktan sonra cepheye geri döndü ve Lugansk bölgesindeki Svatove kenti yakınına göreve gönderildi” dedi.

Server Zekerya, 2 çocuk babasıydı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/rus-isgaline-karsi-vatanini-savunan-kirim-tatar-asker-server-zekerya-hayatini-kaybetti/463999/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir