Rus petrolü taşıyan gemiler yaptırıma takıldı

Rus limanlarından yola çıkan, petrol yüklü 20 tanker gemisinin Türk karasularında beklediği ileri sürüldü. Financial Times’ın gündeme getirdiği haberde, Rus petrolü taşıyan gemilerin, İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı’ndan geçmek için ek sigorta izni beklediği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve G-7 ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı tavan fiyat uygulaması neticesinde, 60 dolardan pahalı satılan Rus petrolü için ek belgelere ihtiyaç duyuluyor. Alınan yeni kararın ardından Türkiye Cumhuriyeti, karasularında bekleyen Rus gemileri için ek belgeler talep ediyor. Bu hususta Financial Times’ın verdiği bilgiye göre en az 19 gemi Karadeniz sularında beklemeye devam ediyor.

RUS PETROLÜ YÜKLÜ GEMİLER, BOĞAZLAR’DA BEKLİYOR

Avrupa Birliği ve Batılı şirketlerin, petrolde tavan fiyatın aşılması durumunda sigorta gibi ek hizmetlerin verilmesini yasaklamasının ardından Boğazlar’da Rus gemileri başta olmak üzere petrol taşıyan gemiler bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nden izin alamayan Rus petrolü taşıyan gemilerin geçişine izin verilmiyor. Sigorta mektubu alamayan petrol yüklü gemiler, boğazlarda yoğun trafik oluşturdu.

Ünlü İngiliz gazetesi Financial Times, son dönemde bu kapsamda 20’ye yakın geminin İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda bekletildiğini ve geçişine izin verilmediğini belirtti.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/rus-petrolu-tasiyan-gemiler-yaptirima-takildi/463203/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir