Ankara’da “Kırım’ın İşgaline Güncel Bir Bakış” paneli ve sergisi

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım Vakfı işbirliğinde Araştırma Kültür Vakfının ev sahipliğinde “Kırım’ın İşgaline Güncel Bir Bakış” isimli panel düzenlenecek. 13 Aralık 2022 tarihi saat 14.00’te gerçekleşecek olan panelde, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi ve saldırılar ve Kırım’ın işgaline ilişkin güncel meseleler konuşulacak.

Ankara’da 13 Aralık 2022 tarihinde “Güncel Gelişmeler Işığında Kırım’ın İşgali” konulu panel ve resim sergisi gerçekleşecek. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım Vakfı ve Kırım Haber Ajansı tarafından düzenlenen program, Araştırma Kültür Vakfının ev sahipliğinde düzenlenecek.

GÜNCEL GELİŞMELER IŞIĞINDA RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM’DAKİ SON DURUM

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan’ın oturum başkanlığındaki panelde; Kırım Tatar Milli Meclis Üyesi ve Tavriya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın, Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Kıdemli Analisti Dr. Turgut Kerem Tuncel konuşmacı olarak katılacak.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Cemal Akkuş, programa ilişkin QHA’ya verdiği demeçte, “Güncel Gelişmeler Işığında Kırım’ın işgalini ele alacağımız bir panel ve sergi gerçekleştireceğiz.
Katılımlarınız bizi mutlu eder”
açıklamasını yaptı.

TRİPOLİÇE KATLİAMI PANELİ VE SERGİSİ

Ayrıca Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, 12 Aralık 2022 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yunanların Türklere yönelik işlediği Tripoliçe Katliamı’nı gündeme getirecek. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Türk Tarih Kurumu ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi destekleriyle Ankara Sıhhiye’de Türk Tarih Kurumu Konferans Salonunda saat 14.00’te panel gerçekleştirecek.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan’ın oturum başkanlığında; Prof. Dr. Ali Fuat Örenç, Prof. Dr. Levent Kayapınar, Doç. Dr. İbrahim Alper Arısoy, Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek’in konuşmacı olacağı Tripoliçe Katliamı paneli ve sergisi gerçekleştirilecek.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ankara-da-kirim-in-isgaline-guncel-bir-bakis-paneli-ve-sergisi/463731/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir