Yunanistan Yine Türkiye’yi Suçladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi ‘savaş tehditlerini tekrarlamakla’ suçladı.

Atina yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Yunanistan’ın Ege Adaları’nda askeri tatbikat yapmasına yönelik suçlamalarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada, Atina’nın uluslararası hukuk ve BM deniz hukukuna saygı gösterdiği belirtilerek, “Türkiye’nin tekrarlanan savaş tehditleri kesinlikle kabul edilemez.” denildi.

“Türk yetkililerin Ege adalarının silahsızlandırılmasına ilişkin açıklamalarının tamamının bir dizi argümanla defalarca reddedildiği” görüşü dile getirilen açıklamada, “Yunan adalarının egemenliğinin sorgulanması ve savaş tehditleri yoluyla Ege’de gerginliğin artması uluslararası toplumun tamamı tarafından da kınanıyor.” ifadesi kullanıldı.

Çavuşoğlu ne söylemişti?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rumen mevkidaşı Aurescu ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın adalardaki askeri tatbikatları için “Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız. Barışı aslında istemeyen Yunanistan çünkü barış anlaşmalarını ihlal ediyor.” demişti.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-yine-turkiyeyi-sucladi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir