“Egemenlik Haklarımızdan Geri Adım Atmayacağız”

Yunanistan’da hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, “Egemenlik haklarımızdan geri adım atmayacağız.”

Başbakan Miçotakis’in Ege ve İyon denizinde deniz parkının kurulmasına ilişkin duyurusundan sonra Türkiye’nin tepkisine, Selanik’teki siyasi editörlerin brifinginde bir gazetecinin sorusu üzerine hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, “egemenlik haklarımızdan geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis şunları dile getirdi:

“Bu tamamen çevresel amaçlar içindir. Pozisyonlarımız belli, diyaloğu sürdürme isteğimiz belli, egemenlik haklarımızdan geri adım atmadığımız biliniyor ve ülkemizin sorunun çözümüne derinden inandığını tarih boyunca kanıtladık. Bu davada MEB ve kıta sahanlığının belirlenmesi konusunda çeşitli anlaşmazlıklar var; uluslararası hukuka ve deniz hukukuna dayalı olarak hâlâ katetmemiz gereken uzun bir yol var.

Dolayısıyla tekrar ediyorum, tüm bu eylemler, tüm bu hareketler açıkça çevreyi korumaya yöneliktir, daha geniş anlamda ülkedeki tüm hareketler çevreci bir yapıya sahiptirler. Ve tabii ki Yunanistan egemen bir ülkedir, egemenlik haklarından vazgeçmiyor ve komşu ülkeyle ilişkilerde diyaloğu sürdürüyoruz ve devamına inanıyoruz”.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/egemenlik-haklarimizdan-geri-adim-atmayacagiz/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir