KEİPA üyelerinden Rusya heyetinin görev süresinin uzatılmasına ret

Sırbistan’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Oturumunda yapılan oylamada çoğu örgüt üyesi, Rusya heyetinin görev süresinin uzatılmasına karşı çıktı. Söz konusu kararı protesto etmek için Rus heyeti, KEİPA Genel Oturumunu terk etti.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrinde bugün Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 60. Genel Oturumunun açılışı yapıldı. Açılış töreninden hemen sonra KEİPA’nın, Rusya Federasyonu heyet üyelerinin yetkilerini onaylamak için bir oylama yapıldı. Oylama sırasında örgüt üyelerinin çoğu, Rusya heyetinin görev süresinin uzatılmasına karşı çıktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, “KEİPA üyeleri olan Ukrayna milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Daha önce KTMM KEİPA’ya Rus heyetinin üyeliğine son verilme çağrısı yaptı. Çalışmaya devam ediyoruz…” ifadelerini kullandı. 

Şu anda KEİPA üyeleri arasında; Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Yunanistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere 12 ülkenin milletvekilleri yer alıyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/keipa-uyelerinden-rusya-heyetinin-gorev-suresinin-uzatilmasina-ret/463679/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir