Rafale Uçakları Filosundan Sonra Fırkateyn De Suya İndirildi

Yunanistan’ın ilk FDI HN Fırkateyni Naval Group tarafından teknik olarak denize indirildi.

Fransız gemi yapımcısı Naval Group, bugün Yunan Donanması için ilk Kimon sınıfının (FDI HN) “teknik lansmanını” gerçekleştirdi. Yunan ve Fransız yetkililerin katılımıyla lansman töreni 4 Ekim 2023’te gerçekleşecek.

Bugün, Yunanistan ve Yunan Donanması için önemli bir tarihi an: Yeni Kimon sınıfı (FDI HN) fırkateynlerin öncü gemisi, teknik olarak Fransa’nın Lorient kentindeki Naval Group Tersanesi’nde suya indirildi.

İlk Yunan FDI HN’nin tören lansmanı, 4 Ekim 2023’te Lorient’te, Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ve Yunan Donanma Komutanı Koramiral İoannis Drimusis’in katılımıyla gerçekleşecek.

Kimon’un (F601) 2025 yılının ilk aylarında Yunan Filosuna katılması bekleniyor. Yeni gemi, son Hidra sınıfı (MEKO 200HN) Salamis fırkateyninin hizmete alınmasından 25 yıl sonra ilk yeni büyük savaş gemisi olacak.

Kimon’un 2025’te hizmete girmesi, Yunanistan’ın deniz yetenekleri açısından yeni bir dönemin başlangıcını işaret edecek, çünkü yeni fırkateynin çeşitli özellikleri Donanmada ilk kez tanıtılacak. Ancak yeni fırkateynin filoya katacağı en önemli katkı, son teknoloji SEAFIRE radarıyla eşleştirilmiş ASTER 30 SAM sisteminin entegrasyonu olacak.

Dört eski ABD Donanması C.F.’den sonuncusunun hizmetten çıkarılmasından bu yana yaklaşık 20 yıl geçti. Adams sınıfı muhripler (D218 Kimon), 40 km menzilli SM-1 SAM ile donanmış olup, mevcut fırkateynler ESSM Blok 1’e (Hidra sınıfı) bağlı olduğundan, düşman bölgelerde faaliyet gösteren bir filo üzerinde büyük bir savunma şemsiyesi sağlayabilecek tek gemilerdir.)

İkinci HN Nearhos (F602) için çelik kesiminin başlamasının, sözleşmenin ilk tahmini olan 31 Ekim 2022’den saparak, planlanandan önce, 13 Temmuz 2022’de gerçekleşmesi dikkat çekicidir.

Benzer bir senaryo, HN’si Phormion (F603) için de ortaya çıktı ve açılış çelik levhasının kesimi, başlangıçta öngörülen 31 Ekim 2023 yerine 12 Temmuz 2023’te gerçekleşti. Naval Group, 36 aylık bir inşaat zaman çizelgesini koruyor.

İlk iki FDI fırkateyni Fransız konfigürasyonunda (Standart 1) hizmete girecek çünkü bunlar başlangıçta bu türden beş gemi sipariş eden Fransız Donanması’na (Marine Nationale) gönderilecekti. Kimon sınıfı fırkateynler, modernize edilmemiş Elli sınıfı (Kortenaer sınıfı) fırkateynlerin yerini alacak. 2026 yılına kadar Phormion (F603) hizmete girecek ve diğerlerinin yanı sıra 16 ek ASTER 30 SAM, 21 hücreli RAM CIWS ve Lacroix’in sahte fırlatma sistemlerini içeren (Standart 2) konfigürasyonundaki ilk gemi olacak. İlk iki FDI HN, 2027 yılına kadar Standart 2 konfigürasyonuna dönüştürülecek.

​Çok çeşitli modern deniz operasyonlarını kolaylaştırabilecek son teknoloji ürünü sensörler ve silahlarla donatılan FDI HN, küresel ölçekte tartışmasız kendi sınıfındaki en güçlü dünyadaki en gelişmiş tasarımlardan biri olacak.

En iyi denizcilik teknolojilerini kompakt bir platformda bir araya getiren 4.550 tonluk FDI HN, tehditlerin evrimini karşılamak üzere tasarlanmış, en yüksek düzeyde otomasyon ve kontrole sahip güçlü, çok amaçlı ve yenilikçi bir fırkateyndir.

Yunanistan’ın planında dört yeni fırkateyn alımı yer alıyordu. Ancak Yunan hükümetinin dördüncü bir gemi seçeneğini kullanıp kullanmayacağı belirsizliğini koruyor; eğer takip edilirse bu gemi muhtemelen Yunan tarihinin en ünlü deniz kahramanlarından (ve politikacılarından) biri olan Themistokles’in adını taşıyacak.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/rafale-ucaklari-filosundan-sonra-firkateyn-de-suya-indirildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir