Turan, Devlet İdaresi Koalisyonu Toplantısına Katıldı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Hasan Turan Devlet İdaresi Koalisyonu toplantısına katıldı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan, Devlet İdaresi Koalisyonu toplantısına katıldı.

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin katılımıyla 26 Eylül 2023 Salı akşamı Hükümet Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, ülkedeki siyasi, ekonomik ve hizmet durumuyla ilgili konular tartışıldı.

Toplantıda, Irak’taki bölgesel durumun tartışıldığı, tüm sorunların barışçıl yollarla çözüldüğü, komşu Irak ülkeleri ve diğer ülkelerle ilişkilerde şiddet kullanımının reddedildiği, gergin açıklamalardan uzak, müzakere ve diyaloğun çözüm aracı olarak kullanıldığı ve Irak ile kardeş Kuveyt arasındaki bazı çözülmemiş sorunların her iki ülkenin meşru haklarını koruyacak şekilde çözülmesi için müzakerelerin sürdürülmesi çabalarında hükümetin desteklenmesine vurgu yapıldı.

Kaynak : Turkmenelitv.com
Kaynak Sayfa : https://www.turkmenelitv.com/haberler/turkmeneli/item/42496-turan-devlet-idaresi-koalisyonu-toplantisina-katildi.html

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Ukrayna, cezaevindeki mahkumları orduya alacak

Parlamentonun internet sitesinde, cezaevindeki mahkumların seferberliğe dahil edilmesine ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği belirtildi. Parlamento …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir