Bakan Hüseyin: Topraklarımızdan komşu ülkelere saldırılmasına izin vermeyeceğiz

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, “Herhangi bir örgütün topraklarımızı komşu ülkelere saldırmak için kullanılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safdi ile dışişleri bakanlığı binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Hüseyin, dış müdahaleyle ilgili bir soruyu “Irak‘a çok fazla dış müdahale oldu. Şu anda ülkelerle sürekli diyalog halindeyiz. Hiçbir örgütün komşu ülkelere saldırmak için Irak topraklarını kullanmasına izin vermeme konusunda anayasal bir yükümlülüğümüz var.” diyerek yanıtladı.

Hüseyin, “Irak’a destek için Türkiye ve İran’ın katıldığı ilk kongre düzenlendi ve bir sonraki kongreye de katılmalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/irak/bakan-huseyin-topraklarimizdan-komsu-ulkelere-saldirilmasina-h302090.html

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir