Rusya S-300 füzeleriyle Zaporijjya’ya saldırdı

İşgalci Rusya dün gece Ukrayna’nın Zaporijjya kentine dron ve S-300 füzeleriyle saldırdı. Rus işgal güçlerinin saldırısı nedeniyle 15 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik savaş açan Rusya, sivil ve kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılarını gece gündüz sürdürüyor. İşgalci Rus güçleri Ukrayna’nın Zaporijjya kentindeki yerleşim bölgesine dron ve S-300 füzeleriyle saldırdı. Rusya, gece yarısı gerçekleştirdiği saldırıda 3 kişinin yaralanmasına ve altyapının hasar görmesine neden oldu.

SALDIRIDA 3 KİŞİ YARALANDI

Rus saldırılarından etkilenen Ukraynalı sivillerden biri, “Rus işgalciler barışçıl topraklarımıza gece terörü düzenlemeye devam ediyor. Bu gece, düşman Zaporijjya bölgesinde insansız hava araçları ve S-300 füzeleri ile saldırdı. Köylerden birinde 2 ev yıkıldı, 8’i hasar gördü. Yaralananların arasında 15 yaşında bir kızın olduğu biliniyor” dedi.

Saldırıya karşılık savunmada bulunan Ukrayna ordusu ise 6 Rus İHA’sını (İnsansız hava aracı) düşürdü.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/rusya-s-300-fuzeleriyle-zaporijjya-ya-saldirdi/463509/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir