Tüketicileri Anlamanın Dijital Yolu: Pivony

Tüketici alışkanlıklarının ve taleplerinin çok hızlı değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Öte yandan markaların tüketicilere en iyi ürün ve servisi vermek için kıyasıya rekabet halinde olması, müşteri deneyiminin önemini de zirveye çıkarıyor. Tüketicilerin neler düşündüğüne dair içgörüler oluşturma konusunda ise Pivony, geliştirdiği platform ile markaların en önemli çözüm ortaklarından biri olmaya aday.

Pivony, B2C markalardaki Kritik Karar Alıcıların değişen tüketici ihtiyaçlarını birkaç klikle keşfetmelerini sağlayan yapay zeka tabanlı B2B SaaS Platformu olarak, 2022 Mart’tan bu yana Türkiye’de Kapital 500’de listelenen şirketler tarafından kullanılıyor.

Pivony’nin Ortaya Çıkışı

Müşterileri dinlemenin ve yorumlarını anlamlandırabilmenin, firmalar için ne kadar önemli olduğunun altını çizen Şirketin Kurucu Ortağı Emre Çalışır, Pivony’nin kuruluş ve ortaya çıkış hikayesini “Pivony, Ar-Ge ve doktora çalışmalarımın ürüne dönüşmüş versiyonu diyebilirim. 5 senelik Vodafone Ar-Ge mühendisliği deneyiminin ardından, 2017’de Milano Politeknik Üniversitesi’ne katıldım. Burada araştırmacı ve doktora öğrencisi olarak Hesaplamalı Sosyal Bilimler alanında yapay zeka merkezli çalışmalarda bulundum. 2019’da burs alarak MIT Media Lab’a katıldığımda daha ileri seviyedeki çalışmaları Amerika’daki tüm eyaletler için gerçekleştirdiğimde, insanları anlamanın ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu fikri zihnimde iyice belirginleşti ve bunun bir no-code ürüne dönüşmesi gerekliliğini hissettim. Çevremdeki müşteri deneyimi ve pazarlama profesyonelleriyle de yaptığımız fikir alışverişleri sonrasında Pivony’i kurma kararı aldım ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Ön Kuluçka Programı’na katıldık” açıklamasıyla dile getirdi.

Büyük müşteriler önemli analizler ve ödüller

“Platformumuzda bugüne kadar 50 milyon üzerinde tüketici yorumu analiz edildi ve 2 binin üzerinde aksiyon alınabilir içgörü oluşturuldu” diyen Emre Çalışır, çalıştıkları global markalardan da bahsetti. “Vodafone, Karaca ve Akbank gibi müşteri deneyimine önem veren öncü firmaların Pivony’i kullanmaları da aslında yaptığımız işte ne kadar iyi olduğumuzu gösteriyor” diyen Çalışır, yaptıkları işte ne kadar titiz olduklarını da belirtti.

Girişimin kurulduğundan beri önemli başarılara imza attığını söyleyen Emre Çalışır “Eurasia bölgesinde ‘Yapay Zeka ve Büyük Veri’ kategorilerinde 3 finalistten biri olduk. Uluslararası Takeoff Startup yarışmasında Jüri Özel ödülü aldıktan sonra Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2023 fuarına katılmaya hak kazandık ve bundan sonra da girişimimizi hem ulusal hem de uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türk girişim ‘intouch’ FIFA 2022 Dünya Kupası için taraftar mobil uygulaması “Jamaheer”i geliştirdi

Topluluklara özel mobil etkileşim uygulaması girişimi ‘intouch’, Katar’ın FIFA 2022 Dünya Kupası ev sahipliği süreciyle başlayan taraftar mobil uygulamasını geliştirdi. Taraftar anlamına gelen “Jamaheer”, bugüne kadar 97 ülke tarafından indirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir