Bugün 6 Aralık Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü

Ukrayna Parlamentosunun 6 Aralık 1991’de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Yasası’nı kabul edişinin yıl dönümü kaydediliyor. 31 yıl önce kurulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, bugün Rus saldırılarına karşı kuvvetli bir direniş gösteriyor ve vatan mücadelesi veriyor.

Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra en güçlü silah ve nükleer sanayi Ukrayna sınırları içerisinde kaldı. Moskova’nın müdahalesiyle yok edilmeye çalışılan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, parlamento tarafından 6 Aralık 1991’de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Yasası’nı kabul etmişti. 31 yıl önce kurulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri bugün cephede hız kesmeden başarı kaydediyor.

6 ARALIK UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ GÜNÜ

Haysiyet Devrimi, Kırım’ın işgali ve Rusya’nın Donbas’ta başlattığı askeri saldırganlığı Ukrayna ordusunun tarihinde bir dönüm noktası oldu. Ordunun yetersizliğine, ihanetlere, kayıplara, büyük baskılara ve düşmanın sinsiliğine rağmen, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri devletin bağımsızlığını savunmayı ve kendi halkını saldırganlardan korumayı başardı.

UKRAYNA ORDUSU, RUS SALDIRILARINA KARŞI SAVUNMA GÖSTERİYOR

İşgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa karşı savunma saldırılarında bulunan Ukrayna ordusu adından söz ettiriyor. Rus güçlerini anında etkisiz hale getiren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saldırılara karşı kuvvetli bir direniş gösteriyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne karşı savaş başlatan Rus güçleri işgal ettiği bölgelerden geri çekiliyor.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/bugun-6-aralik-ukrayna-silahli-kuvvetleri-gunu/463040/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir