Rusya’nın Kursk Havalimanında patlama!

Kremlin yönetiminin Ukrayna’yı Rusya topraklarının derinliklerindeki iki askeri hava üssüne insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlemekle suçlamasından bir gün sonra Rusya’daki bir havalimanında daha yangın meydana geldi. Yerel yönetim havalimanına İHA saldırısının yapıldığını iddia etti.

Rusya’nın Kursk kentindeki havalimanında yangın meydana geldi. Kursk Belediye Başkanı Roman Starovoyt bu sabah erken saatlerinde kentteki havalimanına insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiğini ileri sürdü. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, “Kursk Havalimanı yakınlarına düzenlenen İHA saldırısı sonucu petrol depolama tankı yanmaya başladı. Yaralanan yok. Yangın kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.

BİR GÜN ÖNCE 2 HAVA ÜSSÜNDE PATLAMALAR MEYDANA GELDİ

Bilindiği üzere, Rusya’nın Saratov bölgesinde bulunan havalimanında dün sabah erken saatlerde bir patlama meydana geldiğini ve patlama sonucu 2 askeri uçağın zarar gördüğü bildirilmişti. Ayrıca dün Ryazan kentindeki havalimanında bir yakıt tankeri patladı.

Rusya, Ukrayna’yı havalimanlarına saldırmakla suçladı. Rusya Savunma Bakanlığına göre, saldırıda Sovyet yapımı İHA’lar kullanıldı ancak hava savunma sistemleri yardımıyla düşük irtifada uçan bu cihazları düşürüldü.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/rusya-nin-kursk-havalimaninda-patlama/463046/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir