Fransa’nın Azerbaycan karşıtı tutumu: Macron BM’de rezil oldu – Aliyev’in siyaseti Paris’de deprem etkisi yarattı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) Ermenistan yanlısı bildiri takdim eden Fransa’nın niyeti gerçekleşmedi.
BMGK’nın 20-21 Aralık müzakerelerinden sonra Fransa, Laçın-Hankendi bölgesinde devam eden Azerbaycanlı protestocuların eylemlerini insanlık dışı olarak nitelendiren bildiri hazırladı.
Fakat Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve BM’deki Azerbaycanlı diplomatların dirayeti sayesinde 10 gün devam eden müzakereler sonucu Fransa, isteğinde başarılı olamadı ve bildiri kabul edilmedi.
Süreci yakinen takip eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve müşavirleri ise tam mağlup olarak bildirinin düzenlenmiş son versiyonunu kabul etmediklerini söylediler. İşin ilginç yanı, Azerbaycan karşıtı bildiri kabul ettirmeği düşünen Macron, bildirinin son halinin Ermensitan karşıtı olduğunu gördükten sonra bildiriyi tümüyle kabul etmekten vaz geçmiş.
Hatta Fransa’nın BM’deki Daimi Temsilcisi de Paris’e çağırılmış.
Böylelikle bir kez daha Fransa ve onun gibi ülkelerin Azerbaycan ve Türkiye düşmanlığı ve bu birlik karşısında bir hiç oldukları kanıtlanmış oldu.
www.yenicag.info

Kaynak : Yenicag.info
Kaynak Sayfa : https://yenicag.info/fransanin-azerbaycan-karsiti-tutumu-macron-bmde-rezil-oldu-aliyevin-siyaseti-parisde-deprem-etkisi-yaratti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir