Kosova-Sırbistan İlişkilerinin Normalleşmesi, Avrupa ve Avro-Atlantik Entegrasyonuna Doğru İlerlemenin En İyi Yolu

Pazartesi 05 Aralık 2022 14:19

USAID Başkan Yardımcısı Erin E. McKee, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile görüştükten sonra, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin merkezde karşılıklı tanınma ile normalleştirilmesinin komşular arasındaki ilişkileri iyileştirmenin en iyi yolu olduğunu söyledi.

USAID Başkanı McKee bu vesileyle, “Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin merkezde karşılıklı tanıma ile normalleştirilmesi, Kosova’nın komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmesine ve bu şekilde Avrupa entegrasyonları çerçevesinde diğer ülkeler arasında yerini almasına yardımcı olmanın en iyi yoludur.” dedi.

Tüm bölge ülkeleri için burada olacaklarını da açıklayan McKee, “Gençlerin artık kendi ülkelerinin dışında geleceklerini göremeyecekleri bir ortam yaratmak için bölgedeki tüm ülkeler için burada olacağız.” ifadesinini kullandı.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani görüşmesi esnasında USAID yüksek görevlisi McKee cumhurbaşkanına hitaben “Geleceğinizde aydınlık günler dilerim.” diye belirtti.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76375

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir